Четете още...
  

Наистина ли Ви трябват повече от шрифтовете, които идват заедно с новозакупения принтер? Не, повечето от тях са доста добри. Но ако искате да инвестирате в библиотека от шрифтове, от къде да започнете? Започнете с идентифициране на категориите шрифтове: следните пет групи обхващат повечето характери...

123456789101112 В компанията на една кралица — Романтика с аромат на рози Кралските особи ...

Под небето на СтокхолмИнтериор на мансарден апартаментМного светлина и свежест е първото, което човек забелязва, когато се разходи виртуално из този апартамент, намиращ се на последен етаж в жилищна кооперация в Стокхолм.От пръв поглед се усеща въздействите на стръмните склонове на скосените стени, ...

123456789 На кафе с… Жизел! — Интериорен реверанс към вълшебството на класическия балет Вс...

Вила на остров на мечтитеОчарователна къща на КарибитеЕкзотични гледки, искрящи бели пясъци, високи палми, надвесени над изумрудена морска шир, невероятен пейзаж, вълнуващи емоции – да, това е само твърде скромно описание на едно от най-пленителните земни кътчета, каквито са Карибските острови!Разпо...

 
Домът на един „готин пич”

Домът на един „готин пич”

Вдъхновяващ проект, който представя начина на живот на младите бразилци

архитект Guilherme Torres
място Сао Пауло
площ 80 м²
текст Благослава Банчева

 През юни в Бразилия се състоя едно от най-важните събития в сферата на интериорния дизайн в страната – Mostra Black. Целта на участниците в проекта е да представят виждането си за дома на съвременния „готин пич”. Въображаемият Мистър Блек (на португ. Mostra Black) е 38-годишен бразилец. Той е млад колекционер, страстен меломан и гражданин на света, който обича да събира приятели в дома си. Мистър Блек е хедонист, който цени своята свобода. Той не харесва стандартните неща и търси уникалното във всеки детайл.


Екипът на младия архитект Гилерме Торес (когото много харесваме и вече сме представяли в списанието) се наема да проектира дома на мистериозния Блек. Помещението е изградено специално за събитието в двора на модернистична къща в района на Alto dе Pinheiros в Сао Пауло и напомня много павилиона на Мийс ван дер Рое в Барселона.
Пространството  на Торес е изградено от цимент и бял paraná мрамор, широко използван в строителството в Бразилия. Завеса от метална мрежа, спусната на входа, подканва посетителите да открият и опознаят интериора. Архитектът решава да не затваря помещението със стъкло и да остави приятния бриз да минава през него. Отворът на тавана е източник не само на свеж въздух, но и на естествена дневна светлина.

 


Акценти в интериорния дизайн са широкият кожен диван Otto, проектиран от архитекта, диванът Pil в стила на 50-те години и масичката за кафе, покрита с винтидж тапет.
В избора на мебелите Торес следва характерната си еклектична линия - сгъваем параван от средата на ХХ век, сервизна масичка от Sérgio Zalszupin и маса в стил рококо, върху която е поставен DJ пулт. Картините са предоставени от галерия Zipper и са дело на млади бразилски художници.
източник:www. nashdom-bg.com

Актуално

Декоративните ниши - островчета на лукса...

Прозорец, който гледа... навътре в интериора

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Интериорен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: interior@irisdesign.bg