Четете още...
  

Интериор в духа на загадъчния Ориент с JalisМожете спокойно да придадете малко ориенталски вид на дневната сиДълбоките седалки създават усещане за сигурност и осигуряват безкрайноудобство за спокоен релакс. Харесвате мистичния Ориент и неговото изключително очарование, но се страхувате да обзав...

Малките мечти на градината… Летен тоалет за градината или верандата   Всеки сезон има своето очарование, но май най-любим на всички ни е лятото, нали? Само чакаме слънцето да вдигне градуса на настроението ни и с нескрито удоволствие започва...

Проект „трула” Един забележителен проект в Южна Италия, вдъхновен от традиционното строителство на XVIII век Архитект и интериорен проект Лука Занароли Снимки Luca Zanaroli Studio Текст Калина Константинова       Лятната резиденция на италианския архитект Лука За...

Ламинираният паркет – практично решение за подова настилкаЗащо да изберем ламиниран паркет?Ламинираният паркет предлага много варианти с натуралният си изгледСред богатото разнообразие от подови настилки на пазара днес, ламинираният паркет придоби все по-голяма популярност  и през последните го...

Наистина ли Ви трябват повече от шрифтовете, които идват заедно с новозакупения принтер? Не, повечето от тях са доста добри. Но ако искате да инвестирате в библиотека от шрифтове, от къде да започнете? Започнете с идентифициране на категориите шрифтове: следните пет групи обхващат повечето характери...

 
Един поглед в света на вълшебствата


Декорация с огледални ефекти

 

Когато някога, може би дори съвсем случайно, са открили огледалото, хората дори не са предполагали, че създават един от най-тайнствените предмети. Огледалата са навсякъде около нас – у дома, в офиса, по улиците, магазините.

Декорация с огледала

Те ни завладяват с паралелния свят, който създават, вълнуват и очароват с магнетизма и неустоимата си сила на привличане. Точно тази сила е използвана много често в интериорните решения и декоративната украса на дома – и то не само заради оптическите илюзии, които огледалните повърхности създават.

Огледало в странна форма

Огледалото предлага изкушаващата възможност не само просто да се огледаме,  “да погледнем в себе си”, но и да отрази всичко, което ни заобикаля, създавайки мистичен свят на нереални по форма отражения.

Ето защо извън стандартната форма за декорация на стените в жилището с различни по форма огледала, много актуална тенденция е украсата със стикери с огледални ефекти. А това предполага невероятни креативни възможности, като единственото ограничение е: формата и визията на стикерите да бъде в хармония с интериорната концепция на пространството.

Огледало - дърво

Тайната на тази популярност на огледалните стикери се дължи на 2 основни особености:

- Отразените елементи от интериора изглеждат толкова необичайно и вълнуващо, понякога дори в духа на Салвадор Дали, че ежедневната реалност преминава сякаш в друго измерение.

- Те предоставят възможност за увеличаване както на естествената, така и на изкуствена светлина, а причудливите изображения създават  уникален чар на всяко помещение.

Тъй като стикерите с огледален ефект, както и същинските огледала, отразяват най-вече предметите  в непосредствена близост, трябва внимателно да се помисли къде да бъдат поставени.

И ако в интериора присъстват елементи с ярки цветове (напр. кресло, килим, картина), автоматично ще се получи допълнителна цветна декорация в подкрепа на действителния първообраз.

 

Флорални мотиви, геометрични композиции, урбанистични изображения, облаци, звезди – възможностите за избор на формата на стикерите са невероятно много. Както и приложението им – във всяко едно помещение на дома има място за такива ефекти.

Единствено в кухнята трябва да се внимава да не се поставят близо до печката и мивката, защото опасността от замърсяване е по-голяма, а повърхността на стикерите трябва да се щади и внимателно да се почиства.

Декоративно огледало - апликация 

Огледало в детска стая

Декорация - огледала

 

“Огледалце, огледалце на стената, какво е най-красиво у дома?

- Стената, стената, стената....” !

 Източник http://www.jilishta.com/decoricia_10.php

 

Актуално

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Графичен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: graphic@irisdesign.bg