Четете още...
  

Декорирането на стените понякога изглежда непреодолима дилема и за самите интериорни дизайнери. Ние ще Ви дадем няколко лесни за изпълнение идеи, които ще гарантират страхотен успех.Най-често срещаната грешка е, че хората обикновено съчетават набързо няколко детайла просто, за да запълнят празното п...

Къща със спираща дъха панорамаВила А край гр. Линц, АвстрияИма къщи, които само като ги погледнеш, изпитваш неистово желание  да живееш в някоя от тях. Не само заради забележителните архитектурни обеми и вътрешен дизайн, а заради мястото, на което са разположени. Всъщност, нали специалистите по...

Под небето на СтокхолмИнтериор на мансарден апартаментМного светлина и свежест е първото, което човек забелязва, когато се разходи виртуално из този апартамент, намиращ се на последен етаж в жилищна кооперация в Стокхолм.От пръв поглед се усеща въздействите на стръмните склонове на скосените стени, ...

12345678 Когато една баба е вдъхновение за внука си… — Осветителни тела наподобяват кристал...

123456789101112131415 Кухнята – красива и откъм „гърба” — Всичко в мен е хубаво! Кухнята ...

 
Идеи и съвети за ергенски жилища


Идеи и съвети за ергенски жилища

Домът ми – единствено мой!

Човек може да обитава много жилища през живота си, но първата ергенска квартира едва ли някога ще забрави, нали?

Не, няма да изваждаме от раклата със спомени какво, как и къде е била нашата такава, а просто ще се опитаме да подскажем някои идеи в сегашно време.

Още повече, че при съвременния начин и условия на живот, много млади, а понякога и не толкова, хора, добре осигурени материално, със стабилна работа и доходи, с постоянен партньор и широк кръг от приятели ни най-малко не бързат да създават семейно гнездо.

А и в едно такова самостоятелно жилище можеш да бъдеш само себе си, да не се съобразяваш с чуждо мнение, да го направиш такова, каквото единствено на теб ти харесва.

На практика в ергенските жилища – независимо от какъв пол ще е собственикът им, предлагат уникалната възможност да се постигне всичко мечтано, без никакви ограничения в интериорните решения.

Просто правила няма – всичко е въпрос на личен избор!

Например – защо, когато някой не обича да готви и предпочита полуфабрикати, да си прави специално кухня, когато може да я замени с билярдна маса?  И защо леглото да не е в хола, а спалнята да не се превърне в хоби-помещение?!

Според професионални мнения на интериорни дизайнери, когато се поръчват проекти от несемейни хора, основните изисквания към проекта на жилището им са: да предлага максимален комфорт и да притежава впечатляваща за гости и приятели визия.

Стиловете са въпрос на конкретен избор.

Вярно е, че ергенското жилище може да се разглежда като променлива величина, но има някои съвети или изводи от практиката, които биха могли да бъдат особено полезни на всички, които държат да защитят своето лично пространство у дома.

Правило първо: Да се включи в интериора всичко желано и да се изключи всичко, което няма да се използва. Защо ти е кухня, ако няма да готвиш, или пък пералня, ако предпочиташ химическото чистене?!

Правило второ: Семплите неща са за предпочитане!

Пастелните цветове и чисти минималистични линии в обзавеждането предполагат много по-лесна поддръжка, докато богатата декорация, тежки завеси и всякакви аксесоари от типа “прахосъбирачки” ще изискват повече време и усилия дори и само за почистването от прах.

На трето място – винаги да се избира най-простичкия вариант при обзавеждане и декорация. Инсталирането става по-бързо и лесно, а когато нещо вече е омръзнало на домакина, също толкова лесно може да бъде подменено, при това с малко средства.

Четвърто – да има достатъчно предвидено място за съхранение на всякакви вещи и аксесоари. Наличието на много шкафове или килер допринасят за ефикасното и бързо подреждане, когато се очакват гости! А и всичко необходимо може лесно да бъде открито, когато е необходимо.

И пето: да се заложи и на някои елементи в жилището, което да разкрива пред гостите кое е същинското АЗ на домакина.

С една дума – индивидуалният отпечатък може да се остави само и единствено, докато човек живее още сам, а ако предпочитанията са в разрез с горните правила, нищо по-лесно – просто се елиминират!

И накрая – галерията от дневни тук е със свободен достъп за вдъхновение за всички, независимо дали сега живеят сами и ергенските жилища са останали някъде в романтичните им спомени!

 

източник :  www.jilishta.com

 

Актуално

Пресечна точка между Хичкок и Франк Лойд...

Къща, вдъхновена от филм и архитектурни шедьоври

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Уеб дизайн

GSM: 0878 311 513
email: web@irisdesign.bg