Четете още...
  

Наистина ли Ви трябват повече от шрифтовете, които идват заедно с новозакупения принтер? Не, повечето от тях са доста добри. Но ако искате да инвестирате в библиотека от шрифтове, от къде да започнете? Започнете с идентифициране на категориите шрифтове: следните пет групи обхващат повечето характери...

12345678910111213141516 Идейки за “лека нощ” — За хора, които обичат спалните си! Кой пове...

Забележителни цветове за парадно стълбище или обширно антре. Силният цвят на карамелизиран портокал /1/ може да се превърна във властен интериорен нюанс. Използвайте го в огромни пространства като всекидневна или голямо стълбище. Тези цветове са идеални при модерни разгърнати планировки и много...

Интериор на малък апартаментКомфорт и семпла елегантност само в 48 кв.мЕдва ли ще повярвате, че този апартамент, в който има наистина всичко, е с площ само 48 кв.м. Но е факт, че жилището, което се намира на последен етаж, е събрало всички необходими функционални зони, за да се радват обитателите на...

123456789 Седни или легни – избираш ти! — Диван с характер Колко хубаво би било винаги да ...

 
Идеи и съвети за ергенски жилища


Идеи и съвети за ергенски жилища

Домът ми – единствено мой!

Човек може да обитава много жилища през живота си, но първата ергенска квартира едва ли някога ще забрави, нали?

Не, няма да изваждаме от раклата със спомени какво, как и къде е била нашата такава, а просто ще се опитаме да подскажем някои идеи в сегашно време.

Още повече, че при съвременния начин и условия на живот, много млади, а понякога и не толкова, хора, добре осигурени материално, със стабилна работа и доходи, с постоянен партньор и широк кръг от приятели ни най-малко не бързат да създават семейно гнездо.

А и в едно такова самостоятелно жилище можеш да бъдеш само себе си, да не се съобразяваш с чуждо мнение, да го направиш такова, каквото единствено на теб ти харесва.

На практика в ергенските жилища – независимо от какъв пол ще е собственикът им, предлагат уникалната възможност да се постигне всичко мечтано, без никакви ограничения в интериорните решения.

Просто правила няма – всичко е въпрос на личен избор!

Например – защо, когато някой не обича да готви и предпочита полуфабрикати, да си прави специално кухня, когато може да я замени с билярдна маса?  И защо леглото да не е в хола, а спалнята да не се превърне в хоби-помещение?!

Според професионални мнения на интериорни дизайнери, когато се поръчват проекти от несемейни хора, основните изисквания към проекта на жилището им са: да предлага максимален комфорт и да притежава впечатляваща за гости и приятели визия.

Стиловете са въпрос на конкретен избор.

Вярно е, че ергенското жилище може да се разглежда като променлива величина, но има някои съвети или изводи от практиката, които биха могли да бъдат особено полезни на всички, които държат да защитят своето лично пространство у дома.

Правило първо: Да се включи в интериора всичко желано и да се изключи всичко, което няма да се използва. Защо ти е кухня, ако няма да готвиш, или пък пералня, ако предпочиташ химическото чистене?!

Правило второ: Семплите неща са за предпочитане!

Пастелните цветове и чисти минималистични линии в обзавеждането предполагат много по-лесна поддръжка, докато богатата декорация, тежки завеси и всякакви аксесоари от типа “прахосъбирачки” ще изискват повече време и усилия дори и само за почистването от прах.

На трето място – винаги да се избира най-простичкия вариант при обзавеждане и декорация. Инсталирането става по-бързо и лесно, а когато нещо вече е омръзнало на домакина, също толкова лесно може да бъде подменено, при това с малко средства.

Четвърто – да има достатъчно предвидено място за съхранение на всякакви вещи и аксесоари. Наличието на много шкафове или килер допринасят за ефикасното и бързо подреждане, когато се очакват гости! А и всичко необходимо може лесно да бъде открито, когато е необходимо.

И пето: да се заложи и на някои елементи в жилището, което да разкрива пред гостите кое е същинското АЗ на домакина.

С една дума – индивидуалният отпечатък може да се остави само и единствено, докато човек живее още сам, а ако предпочитанията са в разрез с горните правила, нищо по-лесно – просто се елиминират!

И накрая – галерията от дневни тук е със свободен достъп за вдъхновение за всички, независимо дали сега живеят сами и ергенските жилища са останали някъде в романтичните им спомени!

 

източник :  www.jilishta.com

 

Актуално

На пода – защото така ни харесва!

Столовете излизат в отпуска!

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Интериорен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: interior@irisdesign.bg