Четете още...
  

В цветовете на  многоликата есенВсеки годишен сезон е интересен и очарователен по свой начин и всеки може да се превърне в повод за вдъхновение. Зимата – с ясните си черно-бели контрасти, пролетта – с неповторимата си свежест на възраждащия се живот, лятото – със знойни слънчеви нюанси и морско...

Рафтове и отворени шкафове в интериораЗа повече свобода и лекота в пространствотоВсички помним или все още имаме в дома си поне един класически шкаф с витрини, където с носталгия подреждаме освен кристални сервизи и скъп порцелан, и мили спомени под формата на фотоси, сувенири и различни дребни пред...

Минимализъм в интериора - пресечна точка на форми и материалиТочните и ясни форми действат успокояващо. Всичко е идеално подредено, няма преграда пред погледа, цветовете са хармонични, може би само някой акцент провокира по-специално внимание. Ниски мебели, окачени рафтове, пресечени хоризонтали и в...

Собствено небе у дома!Имаше времена, през които геометричният център на всяка дневната беше еднолично владение на негово височество полилеят... Да, но времената се менят, господствата също...Това не означава, че на практика геометрията или полилеите днес са тотално игнорирани - просто таваните, а и ...

 
Интериор на вила в “Магическия остров”


Интериор на вила в “Магическия остров”

Тропическа атмосфера за безкрайна ваканция…

Весели, изпълнени с жизненост  цветове,  впечатляващи почти колкото околната изключителна природа – да, дори и без да правим конкретни уточнения, едва ли някой ще се усъмни, че става въпрос за интериор на ваканционна вила!

Така е, но  тази вила се намира не къде да е, а на “Магическия остров”, както е известен още вторият по големина от Хавайските острови – Мауи.

На Хаваите отиваш предимно да почиваш и да се забавляваш – там освен невероятна природа и тълпи от туристи, все пак се намират и тихи малки градчета, предназначени за спокоен релакс.

На едно такова прекрасно място са избрали да организират своя оазис за бягство от ежедневния стрес собствениците на тази великолепна ваканционна къща.

Вилата е с обща площ 160 кв. м и съдържа освен просторна дневна зона, още 3 спални и общо 2 бани. Интериорната концепция и изпълнение е на студио Natalie Younger Interior Design.

Червено, жълто, зелено и синьо – няма като че ли няма цвят, който да е бил забравен.

Цветовата палитра в интериора прелива от жизненост и настроение – съвсем умишлено е търсен подобен ефект не само заради предназначението на вилата за приятна почивка и ваканция, а и за да се пренесе богатата гама от цветове на околния красив пейзаж.

Така дизайнерите постигат едно плавно преливане на екстериора в интериора, а и обратното.

По този начин собствениците и у дома могат да се чувстват постоянно като част от релаксиращата атмосфера на острова и да се наслаждават всеки ден на характерната му тропическа красота.

Тъй като вилата се използва само през ваканциите, обзавеждането е предвидено да включва най-необходимото и при това – да бъде лесно за поддържане и почистване.

Кухнята е оборудвана с  L-образна кухня с доста семпъл интериор, тъй като не се използва често.

Прилежащата трапезария грабва вниманието с красив стъклен полилей, голяма дървена маса и  столове от ратан.

Просторният дневен кът е обзаведен с ъглов диван с пясъчно бежова тапицерия и ниска масичка за кафе от дърво.

Основната спалня е решена във внушаващото спокойствие светло зелено, легло от ковано желязо и бамбукови щори.

На покритата веранда е разположена конфигурация от ратанови мебели, отрупани с възглавнички, които си съперничат по пъстрота с цветята и храстите, растящи  във вътрешния двор.

Това, което създава най-много настроение в този ваканционен дом освен смелите комбинации от цветове в интериорното решение, са още различните аксесоари и декоративни акценти – картини, пана, огледала, стенни аплици и множеството  възглавнички, заимствали почти от всички нюанси на небесната дъга.

Е, ами това означава на практика да си имаш собствено кътче от тропическия рай – ние малко ще позавидим, а после може и да си “откраднем” някоя весела хавайска интериорна идея!

Галерия:

                     

източник :  www.jilishta.com

Актуално

Романтично с розов оттенък

Дискретна, сантиментална палитра с натурални тонове за интериора на Вашият дом.

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Уеб дизайн

GSM: 0878 311 513
email: web@irisdesign.bg