Четете още...
  

Как белият цвят “проговаря” на испански…Свобода за въздуха и светлината в интериора!За никого не е е тайна, че във всяка различна страна хората могат да имат една и съща идея, но резултатът от реализирането й да е различен. Чудите се какво имаме предвид?Ами ето например, да вземем приложението ...

Интериор в духа на загадъчния Ориент с JalisМожете спокойно да придадете малко ориенталски вид на дневната сиДълбоките седалки създават усещане за сигурност и осигуряват безкрайноудобство за спокоен релакс. Харесвате мистичния Ориент и неговото изключително очарование, но се страхувате да обзав...

Минимализъм в интериора - пресечна точка на форми и материалиТочните и ясни форми действат успокояващо. Всичко е идеално подредено, няма преграда пред погледа, цветовете са хармонични, може би само някой акцент провокира по-специално внимание. Ниски мебели, окачени рафтове, пресечени хоризонтали и в...

На планинския хребет на ръба на океанаМодерна луксозна къща в “Голямата страна на юг”Има много места по света, в които са построени разкошни къщи, на чиито собственици можем само да завиждаме – тази, която ви представяме тук, е една от тях.Къщата – чудесен пример за съвременна архитектура и строител...

Къща със спираща дъха панорамаВила А край гр. Линц, АвстрияИма къщи, които само като ги погледнеш, изпитваш неистово желание  да живееш в някоя от тях. Не само заради забележителните архитектурни обеми и вътрешен дизайн, а заради мястото, на което са разположени. Всъщност, нали специалистите по...

 
Интериорен проект на бирария Ale House в Paradise Mall, София


Екипът на Ирис Дизайн имаме честта да работим по интериорния дизайн на четвъртата бирария от веригата Ale House - емблематично заведение за жива бира, жива музика и интригуващо меню за ценители с дивеч и куп предизвикателства за вкусовите рецептори.
 

 

www.alehouse.bg

 

 

Собственика и неговите колеги - млад, амбициозен и креативен тим взеха активно участие в изграждане на концепцията. Заедно създадохме проекта за цялостна визия на новото заведение. То ще бъде ситуирано в новостроящия се търговски център в кв. Хладилника, гр. София. Ще бъде разположено на 900 кв.м площ, 300 кв.м, от които тераса с прекрасна гледка към природен парк Витоша и Южния парк.

 

 Базирахме новоизлюпената концепцията върху гръбнака на вече наложилата се интериорна линия на Ale House. Запазихме дървената ламперия, култовите кранове на всяка маса за наливане на жива бира на самообслужване, моделите на масите и диваните. Съхранихме и идеята за декоративния фриз обкантващ заведението, в който е изписан с готически букви "Законът на бирата".

 

   

 

След като обособихме необходимата за кухня и санитарни помещения зона, в интериорната част остана доста просторна площ за близо 300-те клиентски места и стряскащо висок таван. В опита си да избегнем усещането за неприветливо хале потърсихме решение за сепариране на пространството и създаване на уют. Постигнахме илюзорно снишаване на тавана посредством дървени ферми, които разположихме в централна лъчева композиция събиращи се в убежен център над сцената за жива музика. Така запазихме ценната височина и простор и процеса за съгласуване с позициите на инсталации като противопожарни спринклери, въздуховоди и др. беше максимално улеснен.

 


 
Разработихме функционалното разпределение на масите в посока обособяването на отделни зони, които повдигнахме на подиуми оградени с парапет. Зоните са тематични и носят имена на държави имащи в историята си пряка връзка с пивото - Чехия, Германия, Англия и Ирландия. 

 

Те се различават една от друга цветово, с различия в обработката на стените, и чрез символи и характеризиращи съответната държава плакети, постери, знамена. Моделите аплици предвидени да осветяват масите са подбрани в характерния за всяка държава стил. За по-лесна ориентация са предвидени дървени указателни табели висящи на вериги.

 

  

 

За да придадем приказност в цялата атмосфера добавихме щипка мистика като в централната част на заведението непосредствено след главният вход разположихме зона Скандинавия. Пресъздадохме я, чрез автентичен викингски кораб в завидни размери. По трюма на кораба са разположени масите и столовете. Знамето на мачтите е носител на герба на бирарията. Висящите светлинни източници са корабни рулове, а аплиците са груби дървени трупи със свещи. Избраните осветителни тела са съществуващи в търговската мрежа модели, те допълниха като финални щрихи усещането за викингската епоха. 

 

Над ходовите пътеки и в зоната пред сцената за жива музика се спускат осветителни тела тип камбана с възможност за димиране. Това ще даде възможност за регулиане на осветлението в различните часови зони и поводи. 

 

За допълнителна навигация ще позиционираме ветропоказател със стрелки, предвиден за изработка от ковано желязо, ще указва посоките, в които се намират различните зони. 

 

Предвидена е и напълно самостоятелна ВИП зала с 22 седящи места. Използвани са квадратни маси с еднакъв размер, което позволява два варианта на разположение - дълга тип конферентна маса или отделни уединени маси за по четирима човека. Интериорът във ВИП залата е решен в по-тежък стил. Дървената ламперия преминава и в тавана, който е увенчан с красиви светещи витражи. В паната на ламперията са предвидени класически тапети в меко пастелно зелено със златисти елементи. Подовата настилка е дебел луксозен маслено зелен мокет. Столовете са тапицирани с кожа с маслинен цвят. Има две тежки кресла в класически стил нарочени да оглавяват дългата маса при по-големи компании и тържествени поводи. Аплиците по стените са съставени от цветни стъкла съединени с оловни спойки и са много добър отклик на таванния витраж. 

 

Към ВИП залата е приобщена и част от терасата. Тя е обособена, чрез високи кашпи с подходяща растителност.

 

 

Вътрешната фасада е дървена с аплици тип фенер и висящи странично табели в ретро стил. Разбира се достойно място в дясната част заемат двата големи медни съда за жива бира. Централно е входа към бирарията, а от лявата страна е позиционирана fast food зона с вурстчета и жива бира, за бърз достъп до любимите изкушения, на най-нетърпеливите фенове. 

 

 

В синтез с фасадата на мола терасата ще е обиколена от стъклен парапет с височина 2 м. Той ще има функция и на ветробран и ще удължи максимално сезонната употреба на екстериорната клиентска част със 176 седящи места. За да бъде максимално функционална терасата се предвижда проектиране на постоянна покриваща конструкция за изработка от патинирано ковано желязо. Тя ще е покрита с матирани стъкла за да предпазва от атмосферни условия като силно слънце, дъжд, сняг. В облата оставаща незащитена ивица покрай парапета планираме опъването на асиметрични мембрани, които ще разчупят пространството и предвид локацията си ще бъдат интересен атракцион привличащ погледите на случайно минаващите долу пешеходци и коли. Разбира се това е и много удачна за брандиране рекламна площ.

 

 

 

Санитарните помещения са решени в градски стил. Използваме гранитогрес с ръждив ефект в комбинация плочки с дървесна текстура. Кръглите прозорчета по вратите навяват асоциация с корабна каюта. Акцентен в тези помещения е оранжевият цвят, с който е решен и плота под умивалниците.

 

 

 

Щастливи сме, че сме част от гъвкавия и сплотен екип работещ по проекта. Колегите квалифицирани специалисти в областите - Архитектура, Конструкции, ОВК, Електрически инсталации, ВиК, Видеонаблюдение, Технология кухня, Пожароизвестяване и не на последно място разбира се

специалиста по централната инсталация за жива бира са истински професионалисти.

 

Благодарим на всички за партньорската работа и се надяваме и на бъдещи съвместни предизвикателства!

 

Благодарим на инвеститорите за гласуваното доверие, че ни дадоха възможност за изява и за това, че ценят идеите ни!

 


Автор:

Вероника Илиева

Управител

ИРИС ДИЗАЙН ЕООД

 

Актуално

Интеграция на природата в интериора

Съюз на старо и ново при реконструкция на къща в Сидни

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Уеб дизайн

GSM: 0878 311 513
email: web@irisdesign.bg