Четете още...
  

1234 Скочи и се забавлявай! — Не само птичките си свиват истински гнезда – в това ни убеждава тази оригинална и истински забавна идея на O*...

123456 Отличен за добро настроение! — Мистериозни спирали за вън и вътре Меки заоблени фор...

Антрето Най-малкото помещение в дома играе голяма роля за първото впечатление Калина Константинова   Често антрето е малко и тясно помещение, а понякога дори не е категорично  обособено. Затова обзавеждането му е трудно. Усилията обаче си струват, защото стилът му създава ...

Слънчеви идеи за добро настроениеЖълти акценти в интериораЦветът на радостта, на топлина, на богатството,  властта и величието – досетихте се, нали, че става въпрос за жълтото?!Жълтото е цветът на слънцето! Тази най-широко популярна асоциация я знае дори всяко дете. В историята на всички народи...

Тази страхотна къща е съвсем истинска, а не дело на компютърни програми. Намира се в гр. Венеция, близо до Лос Анжелис, Калифорния. Проектирана е от архитект Anthony Coscia от Coscia Day Architecture and Design. Къщата с наименование Skywave house е с приблизително 670 кв.м жилищна площ, р...

 
Интериори с кралски акценти

Интериори с кралски акценти

Енигмата на лилавия цвят

 

Някога в древността лилавия цвят се е възприемал като  символ на лукс, елегантност и изтънченост, запазен знак за  кралски особи, а понякога и дори като магически  и мистериозен.

Днес все още цветът носи голяма част от старата си слава и първоначална символика, но дали заради модните тенденции, или просто заради очарованието си, лилавото се налага като все по-предпочитан вариант, чрез който в интериора на дома да се добави доза вълнение и илюзорен аромат.

Съществуват много оттенъци и нюанси на лилавото, а всеки от тях създава  различно настроение – от спокойното и отпускащо усещане на лавандулата, през богатия и плътен тон на черницата до нежното присъствие на екзотични орхидеи…

Според психолозите, лилавото и неговите вариации теменужено, виолетово и пурпурно се причисляват към топлите цветове,  въпреки че нещо в него остатъчно напомня за студенина и резервираност. И още -смята се, че лилавото е любимата окраска на творческите натури, както и на всички, които искат да бъдат поне малко загадъчни и енигматични!

Всичко това съвсем спокойно бихме могли да отнесем и до интериора на жилището си, защото нали обкръжението, в което живеем, отразява точно стремежа ни към индивидуалност?!

Често погрешно лилавото се възприема единствено като цвят, носител на женственост – да, той изглежда наистина чудесно в светлите си нюанси в детска стая за момиченце или в спалня на млада дама.

Но всъщност, всичко зависи от това какъв тон ще се избере и с какви други цветове от палитрата ще се съчетае. Така че мъжката половина на човечеството би могла да въздъхне с облекчение и спокойно да приеме лилавото като акцент в интериора на дневната, кухнята или банята на фона на мебели от тъмно дърво и с тапицерия в цвят “старо злато”, например.

В лилавото се открива голяма доза царственост и пищност, което го прави подчертано елегантен и приятен цвят, но не бива да се забравя, че е наситен с изключително голям и силен заряд от емоционално въздействие и затова не бива да се прекалява с него. Отделни акценти в кое да е помещение на дома биха стояли добре, стига правилно да си кореспондират с останалите цветове в обзавеждането и цялостното интериорно решение.

Много добри комбинации се получават при съчетаването на лилавото със сиво и жълто, а с пролетно зеленото усещането за свежест е повече от възхитителна!

Ако харесвате романтичното и луксозно излъчване на лилавото, но ви липсва смелост да му се доверите, разгледайте тази галерия от различни варианти на приложение на кралския цвят – почти сме убедени, че ще откриете търсеното вдъхновение, което ще доведе на гости лилавото в дома ви при някой следващ ремонт!

Галерия:

източник :  www.jilishta.com

Актуално

Пресечна точка между Хичкок и Франк Лойд...

Къща, вдъхновена от филм и архитектурни шедьоври

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Графичен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: graphic@irisdesign.bg