Четете още...
  

Очаквате гости? Клиенти? Знаят ли как да Ви намирят? Ако не, ето една новаторска идея: изпратете им по факса или с имейл страница с писмени указания. Тази "карта от думи" има място за няколко отправни точки, приблизително време за пътуване и други съвети, но нейната естинска стойност е начинът, по ...

Апартамент с площ 44 кв.м. в класически шведски стилСветъл, романтичен и позитивен този прекрасен апартамент се намира в район в Швеция наречен Bakers Farm и той се характеризира с класическия чар на 20 век. Ядрото на апартамента е всекидневната, боядисана в бяло с цел да се увеличи усещането за про...

Къща със спираща дъха панорамаВила А край гр. Линц, АвстрияИма къщи, които само като ги погледнеш, изпитваш неистово желание  да живееш в някоя от тях. Не само заради забележителните архитектурни обеми и вътрешен дизайн, а заради мястото, на което са разположени. Всъщност, нали специалистите по...

Свидетели от миналото   Калина Константинова, интериор Фабрис Бежани, снимки Фабрис Бежани Студио Дъбови греди на два века са отправната точка в интериорното решение на това парижко жилище Първоначалното състояние на това жилище било толкова лошо, че дизайнерът Фабрис Бежани...

Знаете ли, че г-ца Барби – куклата, разбира се, си има вече къща?! И не става въпрос за кукленските къщи, за които мечтаят всички малки момиченца по света и много от тях вече притежават. Говорим за съвсем истинска къща, която се намира в Малибу, Калифорния.За 50-тата годишнина на Барби, световн...

 
Интериорно осветление – основни тенденции

тенденции

Осветителни тела – за ефектен интериорен спектакъл

 

 

 

 

 

Играта на светлини и сенки трансформира със силното си въздействие сцената на домашния интериор. Различните по форма и функционално предназначение осветителни тела и тяхното правилно използване предопределят ефективността на голяма част от дейностите в ежедневието.

Съвременният креативен подход при създаване на дизайна на осветителните тела залага предимно на  индивидуалния ефект в атмосферата на конкретно помещение.
Забелязват се няколко основни тенденции при проектирането и изпълнение на осветителни тела – минимализъм, ретро, еклектична и индустриална.

Минимализъм
Семплост и стабилност са отличителните белези на стила, в който малкото е много. В една стая лампата е ключова фигура от интериорната пространствена композиция – колкото по-малко са мебелите, толкова повече акцентът пада върху отделните детайли.

Ретро
Оригинални и цветни решения се забелязват при този стил, където може да се стигне до крайност, без да се премине границата на позволеното. В обзаведено в ретро стил помещение лампата може да бъде главно действащо лице независимо дали е антикварна или съвременно производство – важното е да притежава индивидуалност.

Индустриален дизайн
Сила и технология са двете линии на стила, където фабрични елементи придават специфична индивидуалност. В своеобразната асоциация с промишлени помещения, лампата показва директно линиите и материалите, от които е изработена. Този тип продукти особено импонират на хай-тек стила на обзавеждане на жилища. Подходящи са също и за просторни помещения, конферентни зали, трапезарии, антрета. 

Еклектичен стил
Подвижност, променливост, спонтанност маркират основните линии в този стил, който подсказва, че всичко си струва да бъде комбинирано, стига да не се стига до забраненото като естетическо възприятие. В помещение, изпълнено според еклектичен стил лампата може да бъде декорирана в силни или меки цветове, със сложни или опростени форми, изработена от естествени или индустриални материали. Всичко си струва, стига да хармонизира с интериора и декорацията на помещението.

Идеалният стил на осветление се постига, когато в зависимост от функционалното си предназначение, осветителните тела изпълняват поверената им роля.

Перфектна е комбинацията от основно осветително тяло и помощни тела с насочена конкретно светлина – аплици, настолни лампи, лампи на стойка и таванни полилеи са действащите герои от ефектния светлинен спектакъл.

 

Източник:   http://www.jilishta.com/osvetlenie_2.html

Актуално

Къща с характерна архитектура

Къща с характерна архитектура

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Интериорен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: interior@irisdesign.bg