Четете още...
  

Бялата къща Стара рибарска барака, превърната в безплътен модерен дом Текст Калина Константинова, Интериор Norm Architects Снимки Jonas Bjerre-Poulsen     Тази къща е била собственост на рибар и представлявала голяма дървена барака. За да се адаптира към живота на н...

Проект на уникална къща в КореяКубични обеми обгръщат сферична еко-структураПовечето от нас са истински почитатели на научно-фантастичните филми, но динамиката на съвременния живот все повече доказва, че смятаното за фантастика вчера, днес или съвсем скоро се превръща в реалност.Като тази уникална к...

Етно-дизайн в черно и бялоИн-Ян концепция в интериор на украинска вилаВсички обичаме да повтаряме по различни поводи крилатата фраза “Красотата ще спаси света”, но когато става въпрос за жилищни пространства, бихме могли да намерим и друго значение – че реализацията на красотата и хармонията ще ни с...

Приказка за къща в горатаВила в Аспен, КолорадоС всеки изминал ден дните стават все студени, а сутрините и вечерите – истински мразовити.Ясно е, че зимата вече почуква на вратата на сезонния кръговрат.Все по-често се замисляме за онези уикенди, когато планината ще ни примамва с невероятната си бяла ...

Къща с френски чар в ТексасАтрактивен басейн е перлата на вътрешния дворТази ексклузивна къща се намира в Тексас и е разположена на хълм, известен като “Могилата на цветята”. Екстериорното и интериорно оформление на сградата в голяма степен напомня провинциално френско луксозно имение.Асфалтова алея...

 
Интериорно осветление – основни тенденции

тенденции

Осветителни тела – за ефектен интериорен спектакъл

 

 

 

 

 

Играта на светлини и сенки трансформира със силното си въздействие сцената на домашния интериор. Различните по форма и функционално предназначение осветителни тела и тяхното правилно използване предопределят ефективността на голяма част от дейностите в ежедневието.

Съвременният креативен подход при създаване на дизайна на осветителните тела залага предимно на  индивидуалния ефект в атмосферата на конкретно помещение.
Забелязват се няколко основни тенденции при проектирането и изпълнение на осветителни тела – минимализъм, ретро, еклектична и индустриална.

Минимализъм
Семплост и стабилност са отличителните белези на стила, в който малкото е много. В една стая лампата е ключова фигура от интериорната пространствена композиция – колкото по-малко са мебелите, толкова повече акцентът пада върху отделните детайли.

Ретро
Оригинални и цветни решения се забелязват при този стил, където може да се стигне до крайност, без да се премине границата на позволеното. В обзаведено в ретро стил помещение лампата може да бъде главно действащо лице независимо дали е антикварна или съвременно производство – важното е да притежава индивидуалност.

Индустриален дизайн
Сила и технология са двете линии на стила, където фабрични елементи придават специфична индивидуалност. В своеобразната асоциация с промишлени помещения, лампата показва директно линиите и материалите, от които е изработена. Този тип продукти особено импонират на хай-тек стила на обзавеждане на жилища. Подходящи са също и за просторни помещения, конферентни зали, трапезарии, антрета. 

Еклектичен стил
Подвижност, променливост, спонтанност маркират основните линии в този стил, който подсказва, че всичко си струва да бъде комбинирано, стига да не се стига до забраненото като естетическо възприятие. В помещение, изпълнено според еклектичен стил лампата може да бъде декорирана в силни или меки цветове, със сложни или опростени форми, изработена от естествени или индустриални материали. Всичко си струва, стига да хармонизира с интериора и декорацията на помещението.

Идеалният стил на осветление се постига, когато в зависимост от функционалното си предназначение, осветителните тела изпълняват поверената им роля.

Перфектна е комбинацията от основно осветително тяло и помощни тела с насочена конкретно светлина – аплици, настолни лампи, лампи на стойка и таванни полилеи са действащите герои от ефектния светлинен спектакъл.

 

Източник:   http://www.jilishta.com/osvetlenie_2.html

Актуално

КЕРАМИЧНИТЕ ПЛОЧКИ

КЕРАМИЧНИТЕ ПЛОЧКИ

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Интериорен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: interior@irisdesign.bg