Четете още...
  

Здравей Вероника, представи се с няколко думи за читателите на Интериора НЕТ.   Здравейте, казвам се Вероника Илиева. Завършила съм Национална Художествена Академия, специалност: „Пространствено оформление”. Собственик съм на фирма „Ирис Дизайн” ЕООД. Основен фокус на дейността ни е и...

Къща в средиземноморски стил - Комфорт и хармонияКъщата, която ви представяме, е изградена в духа на средиземноморския стил, формиран през вековете под различни културни влияния, спецификата на топлия климат и традиционните за региона материали.Къщата е едноетажна, изградена в П-образна форма к...

тенденцииОсветителни тела – за ефектен интериорен спектакъл     Играта на светлини и сенки трансформира със силното си въздействие сцената на домашния интериор. Различните по форма и функционално предназначение осветителни тела и тяхното правилно използване предопределят ефе...

123456789101112131415 Кухнята – красива и откъм „гърба” — Всичко в мен е хубаво! Кухнята ...

1234567891011 Цифровият свят превзема кухнята — Кухня с 3 D ефект Ако си мислите, че вече сте видели всичко, което може да се случи в ку...

 
Къща като кораб

Къща като кораб

Архитектурна форма извън рамките на стандарта

Един поглед само към тази къща те карат да се усмихнеш – малка, спретната и особено симпатична. И не само заради това – тя напомня корабче, което се носи не в морето, а по зелена ливада.

.

Къщата е разположена в Bethesda, Maryland, северозападно от столицата на САЩ - Вашингтон. Проектирана е от архитектурно бюро Shinberg. Levinas Architectural Design.

Основният замисъл на архитектите е да постигнат един съвремен диалог между старо и ново, традиционно и модерно, между класическата визия на тухлена къща в колониален стил и новаторски архитектурен подход.

Силуетът на сградата наистина наподобява формите на кораб, който сякаш е закотвен между каменни стени.

Тази препратка е постигната чрез извитите обеми в своеобразния корпус на части от фасадата и “летящия” покрив от една страна, а от друга – с традиционно покритата с камък част от фасадата. Тази компилация се развива логически и във вътрешния обем на къщата.

Там, където визуално изглежда, че пробива носът на кораба, в интериорното решение е изграден кът за закуска в дневната зона, заемаща първото ниво на сградата. Съвсем отделно е разположена трапезария с голяма дървена маса. Кът за отдих е организиран пред декорирана с естествен  камък стена – тук е своеобразният социален център за комуникация на семейството.

Отделните функционални кътове плавно преливат един към друг – такава е била и целта на архитектите, търсещи най-добрия вариант за изграждане на гъвкаво пространство, обогатяващо ежедневните навици и обичаи на семейството.

 

Интериорът е модерен, в перфектна хармония от тонове: зелено, сиво, кафяво и бежово. Освен модерни мебели, има и различни  декоративни аксесоари предмети, които оживяват атмосферата като: интересни лампи, детски рисунки, сувенири и т.н..

Спалните помещения са разположени на второто ниво на къщата.

В дворното пространство е ситуиран кът за хранене на открито сред свежите аромати на цветя и храсти, заобикалящи сградата.

Първото впечатление, че тази къща е невероятен съвремен дом, основателно приличащ на кораб, не се променя до края, след макар и краткия анализ на интериора, и екстериора.

Оригиналният творчески подход на архитектите създава една модерна архитектурна форма, изцяло разграничена от стандарта.

 

източник :  www.jilishta.com


 

Актуално

Поп арт и ар деко

Поп арт и ар деко

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Уеб дизайн

GSM: 0878 311 513
email: web@irisdesign.bg