Четете още...
  

В някои модни тенденции наричат тъмнокафявите нюанси “новото черно”, тъй като са невероятно стилни и изглеждат страхотно в съчетание с голям спектър от останалите цветове.Плътните и богати шоколадови тонове са предпочетени като цветово решение в интериора на този апартамент. Чудесното разположение н...

Окачете картините на нивото на погледа на човек със среден ръст. Хората често правят грешката да ги окачват твърде високо. Подреждайте аксесоарите на малки групи, като всяка група се състои от нечетен брой. Нечетният брой създава усещане за по-добро равновесие. Поставете обшивки или тапети на ст...

1234 Катерина, Катерина… кресло ли си или картина?! — Креслото Катерина от IDP Italia е тол...

осъществите за 1 денРазмер на текста:30 Март 2012 | Видяно: 3409    Ако си мислите, че да се заемете с декориране на дома е скъпо и времеемко начинание, не сте съвсем права. Има куп лесни начини да обновите дизайна вкъщи без това да ви струва и много пари. Но пък т...

 Къща от бетон с изглед към океана Тази модерна къща от бетон е проектирана от архитектурно студио Stevens Lawson Architects, а оригиналното й наименование е  Karaka Bay. Намира се в района на Окланд, Нова Зеландия. Къщата е разположена на ръба на скала с изглед към пристанището Waite...

 
Къща, през която преминава река


Къща, през която преминава река

Архитектурно бижу сред дивата природа

Виждали ли сте друг път къща, през която  буквално да преминава река? 

Тази, проектирана от арх. Робърт Франк, някога студент на Франк Лойд Райд, е точно такава.
Това архитектурно приключение се намира в красивия район Three Rivers, съвсем близо до входа на Националния парк “Секвоя” в Калифорния, САЩ.

Къщата, заобиколена от невероятното естествено очарование на дивата природа, направо плува над реката, която тече под нея.

Първоначалният й проект е създаден още в далечната 1940 г., но през годините нови собственици са я реновирали и моделирали според своите предпочитания.Къщата разполага с 2 гаража, отделно пристроен кабинет със самостоятелен вход, обширна дневна зона с различни функционални кътове за отдих, 4 спални, 4 бани  и 2 отделни кухни.

Няколкото веранди са страхотно допълнение, предлагащо невероятно вълнуващи изгледи към реката и околността. Там човек може дори само да стои и да слуша песента на реката, а коя точно веранда да избере за такъв великолепен релакс, е твърде труден избор – всички кътчета са повече от прекрасни.


Дървения мост, който минава над регулиран воден улей, отклонен от същинската буйна река, свързва и чрез открита връзка двете зони на къщата. От него може дори да се наблюдава палавата игра на речните обитатели, включително пъстърва. Към къщата има и частен пясъчен плаж.


Собствениците на къщата наместо с обикновен заден двор, разполагат с цял национален природен парк – възможностите за разходки по туристическите пътеки край красиви водопади, планинско катерене,  конна езда и какво ли още не, едва ли ще им оставят време за безцелна скука.

На около 5 мили се намира и езерото Kaweah, където могат да се забавляват още с каране на водни ски, да плават с лодка или да убиват времето с риболов.

Звучи направо невероятно, нали? Но си струва поне да се запознаем с такива архитектурни забележителности!

Между другото, къщата е оценена на $ 1.950.000!

 

 

източник :  www.jilishta.com


 

Актуално

Масичке, пази ми ключовете!

Конзолните масички – декоративни, но и полезни

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Интериорен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: interior@irisdesign.bg