Четете още...
  

Съвременна градска къща в БразилияПъстро многообразие от интересни форми, включително повлияни и от образци на европейската архитектураАрхитектурно студио -Affonso Risi Architect - ЗП -281 кв.мТази невероятно очарователна градска къща се намира в Сао Пауло - Бразилия. Градът, намиращ се на...

18.06.2008 Фън Шуй в цветове Когато обзавеждаме апартамента си ние се стремим да го съобразим с индивидулаността и разнообразните характери на хората, които ще живеят в него. Особено внимание трябва да обърнем на спалнята и детската стая, където трябва да постигнем хармони...

Бързо - преди да сте забравили! Нолан Бушнел (основателят на Атари) веднъж каза: "Всеки, който поне веднъж е влизал под душа , го е спохождала идея. Именно човекът, който излиза от душа и се изсушава прави нещо различно от досега." Големите организации си издигат и сриват благодариние на внушенията...

Интериор в духа на загадъчния Ориент с JalisМожете спокойно да придадете малко ориенталски вид на дневната сиДълбоките седалки създават усещане за сигурност и осигуряват безкрайноудобство за спокоен релакс. Харесвате мистичния Ориент и неговото изключително очарование, но се страхувате да обзав...

Усещане за цвят Светът е шарен, светът е изпълнен с багри, които от незапомнени времена съпътстват живота ни. Цветен живот, розов свят на мечти, дълбоко синьо – това са частички от хилядите асоциации свързани с безкрайното разнообразие от тонове и нюанси. Възприемането на цветовете е един пр...

 
Къща в средиземноморски стил - Комфорт и хармония

Къща в средиземноморски стил - Комфорт и хармония

Къща в средиземноморски стил - Комфорт и хармония

Къщата, която ви представяме, е изградена в духа на средиземноморския стил, формиран през вековете под различни културни влияния, спецификата на топлия климат и традиционните за региона материали.
Къщата е едноетажна, изградена в П-образна форма като във формирания вътрешен двор е разположен голям басейн. Така от всяко от крилата на сградата има достъп и изглед към красивата градина около басейна – сякаш къщата е „прегърнала” вътрешния двор.

Централен вход От централния вход се влиза във фоайе

От централния вход се влиза във фоайе, от което пред погледа се разгръща обширно дневно пространство с обособени
отделни зони – кът за отдих с мека мебел, кът за гледане на телевизия, трапезария и кухня. Характерно за средиземноморския стил на обзавеждане е, че мебелите са същински произведения на изкуството, а празни, незаети пространства няма.

Една от характерните особености на средиземномордсия стил е, че сградите са боядисани – фасадата на къщата е с мазилка в топъл светложълт нюанс, а покривното покритие е от червени керемиди. Избраните меки земни цветове са в хармония с околното пространство и характерния топъл климат.
Именно заради климата сградата е щедро остъклена – прозорците са със заоблени форми, а тези овали се повтарят като елемент като при официалния вход, украсен с колонада и арка, така във вътрешните интериорни врати. Подовата настилка на входното пространство пред къщата е с типичното изпълнение от малки теракотени плочици, а вътрешният двор е покрит с бели мраморни плочи.

Около басейна са обособени няколко самостоятелни къта за отдих с ниски масички Около басейна са обособени няколко самостоятелни къта за отдих с ниски масички
Около басейна са обособени няколко самостоятелни къта за отдих с ниски масички, шезлонги и мебели от ковано желязо.
Разкошните палмови дървета и множеството декоративни растения в красиви кашпи допълват романтичния облик на вътрешния двор, където всеки би се чувствал прекрасно извън шума и стреса на големия град.

Канапетата и фотьойлите са ниски и внушителни по размери, а крачетата им са извити, с богати орнаменти.

Обикновено масите и корпусната мебел са изработени от твърдо дърво с невероятна прецизност. Канапетата и фотьойлите са ниски и внушителни по размери, а крачетата им са извити, с богати орнаменти.

Възглавници, килими, керамични декоративни предмети, множество настолни лампи, свещници, саксии с цветя и стенни пана покриват почти всеки сантиметър площ.

Това е свързано с предназначението на средиземноморския стил – да създава усещане за уют, топлота и комфорт. Всички тези особености могат да се видят и в обзавеждането на тази къща. Модерни и антични форми, съвременни и традиционни естествени материали си партнират в хармонично единство.Стените са оцветени в топли светли нюанси, а подовете са покрити теракота.

Естественото дърво присъства не само в мебелите, но и при декорация на част от таваните – сложни орнаменти придават допълнителен разкош на интериора.             

източник :  www.jilishta.com

Актуално

Една история за хамелеони и радиатори...

Как да “скрием” отоплителните радиатори?

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Графичен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: graphic@irisdesign.bg