Четете още...
  

Характерни за т.н. Pop Art интериор в колекцията на Ник Дайн (Nick Dine), са удивителните комбинации от искрящи цветове и причудливи форми. Този тип интериорен дизайн не допада на всеки, но може би това е една от отличителните черти, които го правят уникален. ...

123456 Дивани носят послание от Далечния Изток — Среща на Ориента с поп естетиката Колекци...

Villa Beige в Кох Самуи ТайландРазположена в буйната растителност на тайландския остров Кох Самуи, Villa Beige е впечатляващ плажен имот с площ 5000 кв.м. С изглед към бреговата линия. Таз вила в Тайланд е оборудвана за гости, които обичат лукса и не искат да оставят нищо на възможността. Вилата е и...

Приказка за къща в горатаВила в Аспен, КолорадоС всеки изминал ден дните стават все студени, а сутрините и вечерите – истински мразовити.Ясно е, че зимата вече почуква на вратата на сезонния кръговрат.Все по-често се замисляме за онези уикенди, когато планината ще ни примамва с невероятната си бяла ...

Къща с терасовидна градина в КанадаИнтеграция на околния пейзаж в архитектурата и интериора Първото, с което впечатлява тази къща, са терасовидно разположените градини както в предната й част откъм улицата, така и във вътрешния й двор.Това решение е постигнато благодарение на разположението на ...

 
Къща в средиземноморски стил - Комфорт и хармония

Къща в средиземноморски стил - Комфорт и хармония

Къща в средиземноморски стил - Комфорт и хармония

Къщата, която ви представяме, е изградена в духа на средиземноморския стил, формиран през вековете под различни културни влияния, спецификата на топлия климат и традиционните за региона материали.
Къщата е едноетажна, изградена в П-образна форма като във формирания вътрешен двор е разположен голям басейн. Така от всяко от крилата на сградата има достъп и изглед към красивата градина около басейна – сякаш къщата е „прегърнала” вътрешния двор.

Централен вход От централния вход се влиза във фоайе

От централния вход се влиза във фоайе, от което пред погледа се разгръща обширно дневно пространство с обособени
отделни зони – кът за отдих с мека мебел, кът за гледане на телевизия, трапезария и кухня. Характерно за средиземноморския стил на обзавеждане е, че мебелите са същински произведения на изкуството, а празни, незаети пространства няма.

Една от характерните особености на средиземномордсия стил е, че сградите са боядисани – фасадата на къщата е с мазилка в топъл светложълт нюанс, а покривното покритие е от червени керемиди. Избраните меки земни цветове са в хармония с околното пространство и характерния топъл климат.
Именно заради климата сградата е щедро остъклена – прозорците са със заоблени форми, а тези овали се повтарят като елемент като при официалния вход, украсен с колонада и арка, така във вътрешните интериорни врати. Подовата настилка на входното пространство пред къщата е с типичното изпълнение от малки теракотени плочици, а вътрешният двор е покрит с бели мраморни плочи.

Около басейна са обособени няколко самостоятелни къта за отдих с ниски масички Около басейна са обособени няколко самостоятелни къта за отдих с ниски масички
Около басейна са обособени няколко самостоятелни къта за отдих с ниски масички, шезлонги и мебели от ковано желязо.
Разкошните палмови дървета и множеството декоративни растения в красиви кашпи допълват романтичния облик на вътрешния двор, където всеки би се чувствал прекрасно извън шума и стреса на големия град.

Канапетата и фотьойлите са ниски и внушителни по размери, а крачетата им са извити, с богати орнаменти.

Обикновено масите и корпусната мебел са изработени от твърдо дърво с невероятна прецизност. Канапетата и фотьойлите са ниски и внушителни по размери, а крачетата им са извити, с богати орнаменти.

Възглавници, килими, керамични декоративни предмети, множество настолни лампи, свещници, саксии с цветя и стенни пана покриват почти всеки сантиметър площ.

Това е свързано с предназначението на средиземноморския стил – да създава усещане за уют, топлота и комфорт. Всички тези особености могат да се видят и в обзавеждането на тази къща. Модерни и антични форми, съвременни и традиционни естествени материали си партнират в хармонично единство.Стените са оцветени в топли светли нюанси, а подовете са покрити теракота.

Естественото дърво присъства не само в мебелите, но и при декорация на част от таваните – сложни орнаменти придават допълнителен разкош на интериора.             

източник :  www.jilishta.com

Актуално

Очарование в бяло под покрива

Интериор на скандинавско дамско студио

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Интериорен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: interior@irisdesign.bg