Четете още...
  

Обърквали ли сте се някога, четейки наръчника за монтаж и ползване на видеоапаратура? А указание за сглобяване на играчка? Съвети за работа с кухненски робот? Това се случва на всекил Дори написани на ясен роден език, те са твърде вербални (многословни). Ние живеем във визуален свят. Избираме неща...

Фирмени канцелаларски материали (Business stationery) обикновено обхващат комплекта от визитна кактичка (business card), фирмена бланка за писма (letterhead) и стандартния (за САЩ) плик №10 за бизнес кореспонденция. Заедно можем да ги наречем "система". При проектиране на вашата система от канцелар...

Това картонче за "маркиране на страници от готварска книга" (букмаркер)се състои от една част удобство, една част полезна приложна информация и една част рекламно послание - прост, елегантен начин за рекламиране на Вашите продукти и услуги. Вашата версия може да включва таблица за конвертиране на м...

Нямате картинки? Никакъв проблем! Бялото пространство може да е най-добрият ви приятел. Някои документи - по необходимост или по изискване - трябва да са чисто текстови. Това не само е скучно, но и самите страници трудно се запълват. Най-простото решение на този проблем е следното: ползвайте широки...

Данните от всякакъв вид се разбират по-лесно, когато ги видим. Следващите диаграми показват ръста на облигациите за определен период от време. Шестте варианта са практически идентични: еднакви ленти, еднакви данни, еднакви размери - дори пропорциите са еднакви. Всяка бе създадена, ползвайки само ин...

 
Комбинация от шрифтове
Наистина ли Ви трябват повече от шрифтовете, които идват заедно с новозакупения принтер? Не, повечето от тях са доста добри. Но ако искате да инвестирате в библиотека от шрифтове, от къде да започнете?

Започнете с идентифициране на категориите шрифтове: следните пет групи обхващат повечето характеристики, които разграничават един шрифт от друг.

А планът Ви за покупки? Започнете с едно нещо, което стандартните принтерски шрифтове не осигуряват: безсерифен шрифт, чиито Bold-варианти (удебелени, получерни) са найстина дебели. След това за да закръглите своята колекция, добавете по един серифен шрифт от всяка група.

Когато комбинирате серифни и безсерифни текстови шрифтове, се опитайте да съчетаете характеристиките за форма - широки, кръгли форми или тесни, източени по вертикал, както и за пропорции - букви с голяма х-височина или с малка х-височина.

Опитайте се да съчетаете х-височините на шрифтовете, които ще бъдат ползвани един до друг - дори ако трябва да ползвате различни размери в points. Или обратно - можете да подсилите различията им като направите eдиния шрифт с поне 2 points по-голям размер или изцяло Bold, в сравнение с другия.

Шрифтове Oldstyle

(Стандартни) изглеждат добре, когато са комбинирани с безсерифни, стил Humanist - като Gill Sans или Frutiger, тъй като споделят еднакви характеристики за форма, пропорции и тежест (дебелина, weight).

Шрифтове Transitional

(Преходни, междинни) са с по-механични, геометрични форми, отколкото Oldstyle и изглеждат най-добре, когато са комбинирани с удебелени (Bold) геометрични безсерифни шрифтове като фамилиите Futura или Univers.

Шрифтове Modern

(Съвременни, модерни) са с още по-подчертони геометрични форми и подсилени контрасти на тънките и дебели части на линиите, отколкото Transitional. Те се комбинират добре с геометрични безсерифни шрифтове като Futura.

Шрифт Slab Serif или Egyptian

(С дебели серифи, Египетски), които бяха разработени за печатане на афиши през 19 век, споделят пропорциите на Modern, включително по-големите х-височини, но са с по-малки контрасти на дебелите и тънки части от линиите.

Шрифтове Sans Serif

(Безсерифни) са с голяма х-височина и модерни форми, но с еднакво дебели линии. Фамилиите често осигуряват широк диапазон от дебелини (weights) и широчини.

Актуално

Създайте своя собствена лигатура

Създайте своя собствена лигатура

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Интериорен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: interior@irisdesign.bg