Четете още...
  

Къща, през която преминава рекаАрхитектурно бижу сред дивата природаВиждали ли сте друг път къща, през която  буквално да преминава река? Тази, проектирана от арх. Робърт Франк, някога студент на Франк Лойд Райд, е точно такава.Това архитектурно приключение се намира в красивия район Three...

И по-рано, през комунистическо време, се изискваше голяма изобретателност, за да се разположат рационално в помещение от 5-6 кв. метра компонентите на стандартно кухненско обзавеждане и битова техника с различни размери. А сега, когато се появиха много възможности за избор на напълно окомплектован...

Проста геометрия или експеримент с пространството с рационална основа и ирационална свобода Проект Guilherme Torres Текст Тодор Атанасов                         Арх...

Как да обзаведем банята, 23 съвета как да решите тази главоблъсканица. Какво е добре да направим за банята. Добре е да разполагаме санитарните уреди, оставяйки 70см. свободни пред мивката и ваната, по 15 см. - отстрани на мивката, 60 см. между тоалетната и бидето. Поставете конзолни ...

 Къща в прегръдките на планината   Тази къща е разположена в предградията на Nova Lima, Minas Gerais, Бразилия. Архитектът David Guerra и неговият екип създават проект за извънградска къща за отдих на голямо семейство, състоящо се от няколко поколения. Идеята на собственицит...

 
Кухнята – красива и откъм „гърба”

Кухнята – красива и откъм „гърба”

Всичко в мен е хубаво!

Кухнята винаги е била най-важната фокусна точка в един дом – колкото и голям да е той, не само членовете на семейството, но и гости и приятели по един или друг повод винаги намират повод  да се озоват поне за малко и там.

Та точно затова кухнята освен функционална, трябва да е и достатъчно представителна – „за пред хората”, както обичаме да се изразяваме.

Един от сравнително лесните начини за преобразяване на кухнята е да се смени „гърба” й!

Не ни е точно известно защо тази част от стената между кухненските плотове и горните шкафове носи такова наименование, но това ще оставим на мебелните специалисти… Обикновено гърбът е нещо, което не се вижда веднага, а точно тези детайли от кухненското обзавеждане се виждат веднага и не могат да бъдат „скрити”, но терминологията е едно, идеите – друго, нали?

Та промяната само  на „гърба” на кухнята е вариант, който няма да „събори” драстично семейния бюджет, но ще промени почти изцяло декора на помещението и то, без да се навлиза в дебрите на страшната джунгла „основен ремонт”.

А когато става въпрос за този гръб-лице, опциите са наистина неограничени. Най-популярни, разбира се, са керамичните плочки, но има и още редица възможности – декоративен камък или тухлички, мозаечни плочи, плочки с металически ефект, цветно или рисувано стъкло, та дори и направо огледала, също влагоустойчиви тапети и т.н.

Важното е покритията да могат лесно да се почистват, тъй като са в близост с различни процеси, свързвани с готвене и миене, а също така – и да подхождат поне цветово на останалите елементи и уреди в кухнята.

Смесването на стилове може да бъде проява на смелост, но не винаги резултатът би бил успешен – съобразяването с цялостното обзавеждане не е  за пренебрегване.

Например, ако кухненските плотове са достатъчно цветни и ефектни, не е необходимо и „гърбът” да бъде също толкова бляскав, и обратното – за да не се размива ефектът на водещия акцент. Ако обаче плотовете са по-обикновени, дързък декор за стената над тях е напълно уместен.

Вероятно вече сте решили как вашата кухня ще бъде красива и „откъм гърба”, но все пак, хвърлете по едно око и на нашите идеи.       


Източник http://www.jilishta.com

Актуално

Убежище на Shelter Island

Убежище на Shelter Island

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Графичен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: graphic@irisdesign.bg