Четете още...
  

Къща като цвете на плажаCasa Folha Като истинско цвете, разцъфтяло на плажа, е тази уникална къща, проектирана от бразилското архитектурно студио  “Mareines + Patalano”.Вдъхновението си за този уникален проект те черпят както от характерния облик на местната бразилска архитектура, така и о...

Антрето – визитната картичка на домаЕтикетът задължава при среща и запознанство да представим визитна картичка.А как да представим дома си? Разбира се, с неговата визитка – антрето.Какво свързва и разделя всички помещения в жилището?Отговорът е лесен - разбира се, входното антре! Където и на колкото...

пролетни идеиРазмер на текста:10 Март 2012 | Видяно: 2275    Ако надничате през прозореца, търсейки първите признаци на пролетта , не чакайте повече! Независимо дали кокичетата вече са поникнали или сняг още покрива терасата ви, пролетта наближава , а вие...

Вътрешните стълби са не само просто функция, но и красив интериорен елемент. Един оригинален подход към “онзи тъмен ъгъл под стълбата” само би възхитил и предизвикал известна доза завист във всички приятели и гости. Ако търсите идеи, ето няколко, които биха предизвикали вашето вдъхнов...

Голяма част от семействата трудно се решават да комбинират в едно и също помещение два различни материала за подова настилка - като дърво и теракота, например. От една страна, защото им излиза по-скъпо, от друга - защото е по-смело решение и трудно се съобразява с цялостния дизайн.Затова експерти ди...

 
Модерна вила в Гърция


Модерна вила в Гърция

Един различен поглед към слънчева Атина

Тази вила, която съвсем точно можем да определим като пищен представител на съвременната модерна архитектура, се намира в Атина, Гърция.

Макар че, ако липсваше уточнението за местоположението, тя спокойно би могла да бъде изградена и във всяка друга точка на света, защото модерната й визия няма нищо общо с типичния средиземноморски стил. Може би отделни елементи да подсказват принадлежността й към този географски район, но само дотук.

Модерна вила в Гърция

И ако архитектурната визия, макар да е с раздвижени геометрични пропорции, да е  просто хубава, то за интериорното решение можем отговорно да заявим, че е много повече от креативно и блестящо изпълнено. Уникалното решение е проектирано и изпълнено от студио  “Dimitris Economou Interiors”.

Модерна вила в Гърция

Цялостното излъчване на интериорната концепция е развита със силен усет към особеностите на градската култура, изключителна страст към силата на всеки един детайл, смело съчетаване на различни материали в търсене на идеална функционалност и изящно светоусещане.

Вила - хол

Вила - хол

Вилата е проектирана на четири нива като интересното решение за голям кръгъл прозорец на първия етаж създава предпоставки за изграждане на оригинална интериорна композиция от една страна, а от друга – да се преодолее разграничението интериор-екстериор.

Благодарение на този архитектурен детайл, големият басейн пред вилата сякаш “наднича” към дневната или пък обратното?! И в двата случая, гледката отвън-навътре или отвътре-навън, особено през нощта, е с изключителен ефект.

В центъра е разположена камина

Дневната зона е просторно общо помещение, тематично разделено на кътове . В центъра е разположена камина, край която са поставени ултрамодерна лежанка и ексцентричен окачен стол. Вляво и вдясно от центъра са дневния кът за отдих и трапезарията.

Избраната палитра от меки пастелни цветове с драматични акценти в черно създава хармонична и спокойна атмосфера.

В центъра е разположена камина

Известна доза ексцентричност внася в интериора на трапезарията стената, облицована с камък, която не само се откроява внушително, но и придава съвсем колоритен характер на пространството. 

Интерес предизвикват и формите на окачените тавани в дневната зона.

Спалните са решени изцяло под знака на максималната функционалност, а в баните е заложен на СПА-ефект.

 

Съвременната архитектура и модерните тенденции в интериорния дизайн са в състояние да размия границите между държави и култури – нагледното доказателство за подобно хомогенизиране е тази вила в слънчевата ни съседка!

 

източник :  www.jilishta.com

 

 

 

Актуално

Интеграция на природата в интериора

Съюз на старо и ново при реконструкция на къща в Сидни

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Уеб дизайн

GSM: 0878 311 513
email: web@irisdesign.bg