Четете още...
  

Дневната е помещението от дома, в което повечето от нас прекарват по-голямата част от свободното си време. Обзавеждането на това изключително важно пространство изисква внимателен подбор както на мека, така и корпусна мебел.Модерният минималистичен стил в обзавеждането е своеобразно огледално отраже...

Къща “Река” край Големия океански път в АвстралияАвстралия е континентът, който винаги присъства в туристическите каталози като скъпа дестинация - заради голямата си отдалеченост от Европа, но може би и точно затова поражда желанието да бъде видян и разгледан, сравнен с филмите и книгите, разказващи...

Изборът на подовата настилка за отделните помещения е едно от най-трудните решения за семействата и специалистите дизайнери. Причината е, че трябва да се комбинират едновременно личния вкус и усещане за естетика с практичността и удобството. Все пак, това е повърхността, върху която всеки ден семейс...

Декоративни продукти за интериорни решения  “LOGODOM”Первази, розетки и пана за тавани и стениLOGODOM - Первази, розетки и пана за тавани и стени ЛОГОС ТРЕЙД със своя двадесет годишен опит на пазара в България  се утвърди като един от водещите вносители и дистрибутори на качествени но...

ИНТЕРИОР НА СТУДИОСтудиото, което представяме, е разположено на втория етаж на мезонет, който всъщност се явява подпокривно пространство.Обширната площ на цялото жилище позволява този етаж да бъде обособен като почти отделно жилище за дъщерята студентка на собствениците. Макар и да не разполага със ...

 
Модерна вила в Гърция


Модерна вила в Гърция

Един различен поглед към слънчева Атина

Тази вила, която съвсем точно можем да определим като пищен представител на съвременната модерна архитектура, се намира в Атина, Гърция.

Макар че, ако липсваше уточнението за местоположението, тя спокойно би могла да бъде изградена и във всяка друга точка на света, защото модерната й визия няма нищо общо с типичния средиземноморски стил. Може би отделни елементи да подсказват принадлежността й към този географски район, но само дотук.

Модерна вила в Гърция

И ако архитектурната визия, макар да е с раздвижени геометрични пропорции, да е  просто хубава, то за интериорното решение можем отговорно да заявим, че е много повече от креативно и блестящо изпълнено. Уникалното решение е проектирано и изпълнено от студио  “Dimitris Economou Interiors”.

Модерна вила в Гърция

Цялостното излъчване на интериорната концепция е развита със силен усет към особеностите на градската култура, изключителна страст към силата на всеки един детайл, смело съчетаване на различни материали в търсене на идеална функционалност и изящно светоусещане.

Вила - хол

Вила - хол

Вилата е проектирана на четири нива като интересното решение за голям кръгъл прозорец на първия етаж създава предпоставки за изграждане на оригинална интериорна композиция от една страна, а от друга – да се преодолее разграничението интериор-екстериор.

Благодарение на този архитектурен детайл, големият басейн пред вилата сякаш “наднича” към дневната или пък обратното?! И в двата случая, гледката отвън-навътре или отвътре-навън, особено през нощта, е с изключителен ефект.

В центъра е разположена камина

Дневната зона е просторно общо помещение, тематично разделено на кътове . В центъра е разположена камина, край която са поставени ултрамодерна лежанка и ексцентричен окачен стол. Вляво и вдясно от центъра са дневния кът за отдих и трапезарията.

Избраната палитра от меки пастелни цветове с драматични акценти в черно създава хармонична и спокойна атмосфера.

В центъра е разположена камина

Известна доза ексцентричност внася в интериора на трапезарията стената, облицована с камък, която не само се откроява внушително, но и придава съвсем колоритен характер на пространството. 

Интерес предизвикват и формите на окачените тавани в дневната зона.

Спалните са решени изцяло под знака на максималната функционалност, а в баните е заложен на СПА-ефект.

 

Съвременната архитектура и модерните тенденции в интериорния дизайн са в състояние да размия границите между държави и култури – нагледното доказателство за подобно хомогенизиране е тази вила в слънчевата ни съседка!

 

източник :  www.jilishta.com

 

 

 

Актуално

Под небето на Стокхолм

Интериор на мансарден апартамент

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Интериорен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: interior@irisdesign.bg