Четете още...
  

Декоративни продукти за интериорни решения  “LOGODOM”Первази, розетки и пана за тавани и стениLOGODOM - Первази, розетки и пана за тавани и стени ЛОГОС ТРЕЙД със своя двадесет годишен опит на пазара в България  се утвърди като един от водещите вносители и дистрибутори на качествени но...

Малко мебели, много бяло текст Антоанета Баева, снимки “Студио МЕМ” Много въздух и светлина, усещане за лято ­ това е водещата идея, с която е създадена тази елегантна извънградска къща. Интериорът е дело на младата собственичка на дома, която не е професионалист в обзавеждането, н...

Декорация с въображениеИскате жилището ви да бъде уникално?Нещо различно, неподлежащо на копиране, нещо, което да носи само вашия отпечатък и няма да срещнете никъде другаде? Е, ако наистина преследвате уникалност, а имате и творческо въображение, няма нищо по-лесно – просто рисувайте по с...

Под небето на СтокхолмИнтериор на мансарден апартаментМного светлина и свежест е първото, което човек забелязва, когато се разходи виртуално из този апартамент, намиращ се на последен етаж в жилищна кооперация в Стокхолм.От пръв поглед се усеща въздействите на стръмните склонове на скосените стени, ...

Антрето Най-малкото помещение в дома играе голяма роля за първото впечатление Калина Константинова   Често антрето е малко и тясно помещение, а понякога дори не е категорично  обособено. Затова обзавеждането му е трудно. Усилията обаче си струват, защото стилът му създава ...

 
На фокус – шармантната симбиоза червено + бяло в интериора


На фокус –  шармантната симбиоза  червено +  бяло  в интериора 

Избирането на  цветова комбинация в интериора на дома е голямо предизвикателство, което често води до страхотни главоблъсканици.

Може би донякъде заради това, а и заради търсенето на повече светлина – реална или оптически илюзорна, в съвременните интериорни тенденции често се залага на бялото – за стени, тавани, мебели.


Действително, белият цвят е деликатен, нежен и фин, но комбинацията му с някой интензивен – като червения, води до създаването на много ефектни контрасти.

Червено-бялата комбинация всъщност често е пренебрегвана в интериорната декорация.

Това вероятно отчасти се дължи на непопулярността на бялото в българските интериори  заради непрактичността му – изисква доста старание при поддържането и почистването, или  отчасти заради асоциацията, която изниква със символите на мартениците.

 

Но всъщност симбиозата между тези два цвята работи чудесно и предоставя неизброими възможности за пресъздаване на различни стилове.

Бялото е символ на чистотата, невинността, мъдростта, докато червеният  се свързва с агресивността, жизнеността, огъня и страстта. Но магическата сила на червеното в различните му нюанси е безспорна.

Неминуемо всеки акцент в червено почти прилъстява погледа с яркото си внушение. Червеното е предизвикателство, на което трудно се устоява. То просто има шармантно излъчване, което не остава незабелязано!

Превръщайки го в интериорен акцент, печелим от силната, дори понякога агресивно струящата топлина, от страстното му присъствие. Дори един аксесоар в ярко червено в интериора е в състояние да раздвижи монотонността на цветовата картина.

Червено кресло, диван, настолна лампа, килим, възглавничка или декоративно пано –  всеки елемент с червена окраска е със силно запомнящ се характер.

Тъй като  в самата си същност бялото и червеното са напълно противоположни, намирането на хармоничен баланс между тях не е лека, но не и нерешима задача, когато се подходи с нужното внимание и креативност.

 

Източник http://www.jilishta.com/Interior_4erveno.php

Актуално

Къща в Калифорния

Модерен оазис сред аромат на евкалипти

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Графичен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: graphic@irisdesign.bg