Четете още...
  

Сексапилното ягодово розово създава атмосфера на чувственост и блясък. Цветът на ягодовия мус /1/ изглежда добре както в стая, окъпана от дневна светлина, така и в романтично полуосветен от пламъка на свещите хол. Затова той е идеалният цвят за спалните. Гарнирайте с украсени с мъниста възглавни...

Как да “скрием” отоплителните радиатори?В повечето от съвременните жилища, независимо дали се отопляват с локално или централно парно отопление, неизменно като следствие присъстват радиатори.Не може да се отрече, че във времето тези отоплителни тела се нуждаят от грижи, най-малкото от почистване и р...

Екипът на Ирис Дизайн имаме честта да работим по интериорния дизайн на четвъртата бирария от веригата Ale House - емблематично заведение за жива бира, жива музика и интригуващо меню за ценители с дивеч и куп предизвикателства за вкусовите рецептори.     www.ale...

Проект на уникална къща в КореяКубични обеми обгръщат сферична еко-структураПовечето от нас са истински почитатели на научно-фантастичните филми, но динамиката на съвременния живот все повече доказва, че смятаното за фантастика вчера, днес или съвсем скоро се превръща в реалност.Като тази уникална к...

Пресечна точка между Хичкок и Франк Лойд РайтКъща, вдъхновена от филм и архитектурни шедьоври Честно казано, не сме правили проучване дали майсторът на трилърите и световноизвестният архитект са се познавали и срещали, но къщата, която представяме, е създадена със заимствано вдъхновение от твор...

 
Под небето на Стокхолм


Под небето на Стокхолм

Интериор на мансарден апартамент

Много светлина и свежест е първото, което човек забелязва, когато се разходи виртуално из този апартамент, намиращ се на последен етаж в жилищна кооперация в Стокхолм.

От пръв поглед се усеща въздействите на стръмните склонове на скосените стени, които сякаш са се устремили да преминат през тавана, за да бъдат максимално близо до небето. Само големите прозорци сякаш спират този устрем, за да привлекат колкото се може повече слънчева светлина да се излее в този дом под покрива.

Жилището е с обща площ 131 кв.м, разпределени между просторна дневна зона, спалня, детска стая и кабинет, служещ и за стая за гости.

Като се вгледате, не може да не откриете приликата между наклонените стени и няколкото отделни стълби, които на практика не водят никъде и изчезват мистериозно в стената някъде под тавана.

Стълбите са изградени с чисто декоративна цел като логическо продължение на геометричните скосявания на стените.

Необичайното архитектурно решение за страничните зидове на апартамента носи своето очарование и създава усещане за ефирност в пространството. Използвайки тези конструктивни дадености на жилището, собствениците решават да заложат на ефектното им внушение и да не ги  усложняват с изграждането на сложен декор.

Бялото е основният цвят в интериорното решение, а колорит придават ярките акценти в декорацията с множество пъстри възглавници и малки килими.

Кухнята е обзаведена с мебели от естествено дърво, а разположеният над кухненския остров аспиратор, както и останалите уреди са от инокс. Към кухнята има предвидена и малка масичка за сутрешна закуска, а в същинският кът за хранене е поставена голяма трапезарна маса, събираща до 12 човека.

Големите прозорци осигуряват прекрасна панорамка гледка над града, която е най-добрата декорация за жилището.

Семпло и функционално е обзавеждането и на личната зона на собствениците в спалнята. Детската стая е обзаведена с двуетажно легло и разтегателен диван за останалите да пренощуват приятели на децата в семейството. Кабинетът също може да се използва и като гостна при необходимост.

Кликнете върху снимките за да ги видите в голям формат¬

 

 

 

 

Банята е оборудвана с двойна мивка, вана с душ, а в помещението са намерили място още пералня и сушилня.

Много светлина, функционално обзавеждане и атрактивните декоративни акценти създават уютна атмосфера в това жилище, разположено на една ръка разстояние от небето и звездите.

 

източник :  www.jilishta.com

Актуално

Осветлeнието в интериора

Светлина и сенки - игра с фантастични възможности.

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Интериорен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: interior@irisdesign.bg