Четете още...
  

Напоследък в съвременните жилища се оформя едно общо дневно помещение, в което се вместват различните по функция зони – кухненски и трапезарен кът, гостна и дори спалня. Представяме ви няколко практични идеи по темата, които са реализирани по идейни проекти. Интериорните решения тук са ...

На планинския хребет на ръба на океанаМодерна луксозна къща в “Голямата страна на юг”Има много места по света, в които са построени разкошни къщи, на чиито собственици можем само да завиждаме – тази, която ви представяме тук, е една от тях.Къщата – чудесен пример за съвременна архитектура и строител...

 Къща от бетон с изглед към океана Тази модерна къща от бетон е проектирана от архитектурно студио Stevens Lawson Architects, а оригиналното й наименование е  Karaka Bay. Намира се в района на Окланд, Нова Зеландия. Къщата е разположена на ръба на скала с изглед към пристанището Waite...

Проект „трула” Един забележителен проект в Южна Италия, вдъхновен от традиционното строителство на XVIII век Архитект и интериорен проект Лука Занароли Снимки Luca Zanaroli Studio Текст Калина Константинова       Лятната резиденция на италианския архитект Лука За...

За ДомаОфис|Басейн|Обзавеждане|БаняБукет от уникални идеи за интериораРазмер на текста:10 Февруари 2012 | Видяно: 2431    Представяме ви някои от най-интересните интериорни решения , на които се натъкнахме. Събрали сме идеи за какво ли не и сме сигурни, че ще почерпите вдъхн...

 
Под небето на Стокхолм


Под небето на Стокхолм

Интериор на мансарден апартамент

Много светлина и свежест е първото, което човек забелязва, когато се разходи виртуално из този апартамент, намиращ се на последен етаж в жилищна кооперация в Стокхолм.

От пръв поглед се усеща въздействите на стръмните склонове на скосените стени, които сякаш са се устремили да преминат през тавана, за да бъдат максимално близо до небето. Само големите прозорци сякаш спират този устрем, за да привлекат колкото се може повече слънчева светлина да се излее в този дом под покрива.

Жилището е с обща площ 131 кв.м, разпределени между просторна дневна зона, спалня, детска стая и кабинет, служещ и за стая за гости.

Като се вгледате, не може да не откриете приликата между наклонените стени и няколкото отделни стълби, които на практика не водят никъде и изчезват мистериозно в стената някъде под тавана.

Стълбите са изградени с чисто декоративна цел като логическо продължение на геометричните скосявания на стените.

Необичайното архитектурно решение за страничните зидове на апартамента носи своето очарование и създава усещане за ефирност в пространството. Използвайки тези конструктивни дадености на жилището, собствениците решават да заложат на ефектното им внушение и да не ги  усложняват с изграждането на сложен декор.

Бялото е основният цвят в интериорното решение, а колорит придават ярките акценти в декорацията с множество пъстри възглавници и малки килими.

Кухнята е обзаведена с мебели от естествено дърво, а разположеният над кухненския остров аспиратор, както и останалите уреди са от инокс. Към кухнята има предвидена и малка масичка за сутрешна закуска, а в същинският кът за хранене е поставена голяма трапезарна маса, събираща до 12 човека.

Големите прозорци осигуряват прекрасна панорамка гледка над града, която е най-добрата декорация за жилището.

Семпло и функционално е обзавеждането и на личната зона на собствениците в спалнята. Детската стая е обзаведена с двуетажно легло и разтегателен диван за останалите да пренощуват приятели на децата в семейството. Кабинетът също може да се използва и като гостна при необходимост.

Кликнете върху снимките за да ги видите в голям формат¬

 

 

 

 

Банята е оборудвана с двойна мивка, вана с душ, а в помещението са намерили място още пералня и сушилня.

Много светлина, функционално обзавеждане и атрактивните декоративни акценти създават уютна атмосфера в това жилище, разположено на една ръка разстояние от небето и звездите.

 

източник :  www.jilishta.com

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Уеб дизайн

GSM: 0878 311 513
email: web@irisdesign.bg