Четете още...
  

 Къща Евънс - Архитектурен щрих от Града на ангелите.ЕvansHOUSE е един от най-новите проекти на архитектите от bittonidesignstudio. Къщата е изградена в модерен и известен като архитектурна забележителност  квартал на Града на ангелите.  Разположението на хълм високо на...

Стъклото е един от най-разнообразните, красиви, емоционално вълнуващи и атрактивни архитектурни материали с над 4000-годишна богата история.Днес, с развитието на технологиите, стъклото разкрива своя истински потенциал. То създава впечатление за лекота, свобода, лукс и богатство на пространството, по...

12345678910111213141516 Кухнята като картина — Цветя, животни, пейзажи… и още идеи оживяват в кухнята Обичате животни, но си нямате домаше...

Проект на уникална къща в КореяКубични обеми обгръщат сферична еко-структураПовечето от нас са истински почитатели на научно-фантастичните филми, но динамиката на съвременния живот все повече доказва, че смятаното за фантастика вчера, днес или съвсем скоро се превръща в реалност.Като тази уникална к...

Това картонче за "маркиране на страници от готварска книга" (букмаркер)се състои от една част удобство, една част полезна приложна информация и една част рекламно послание - прост, елегантен начин за рекламиране на Вашите продукти и услуги. Вашата версия може да включва таблица за конвертиране на м...

 
Пресечна точка между Хичкок и Франк Лойд Райт

Пресечна точка между Хичкок и Франк Лойд Райт

Къща, вдъхновена от филм и архитектурни шедьоври

 

Честно казано, не сме правили проучване дали майсторът на трилърите и световноизвестният архитект са се познавали и срещали, но къщата, която представяме, е създадена със заимствано вдъхновение от творчеството и на двамата.

Архитектите от  американското студио в щата Тексас Charles Todd Helton , проектирали разкошната сграда, признават, че са били особено впечатлени и вдъхновени от една сграда, присъстваща във филмова мистерия от 1959 г., режисирана от Алфред Хичкок и с участието на Кари Грант – “Север северозапад”.

А преклонението пред великия архитект е ясно разбираемо – отворените пространства с високи тавани и огромни прозорци носят усещане за неговия стил.

Дори да гледаме днес този филм, ще трябва вероятно доста да се взираме, за да разпознаем обекта, който визират архитектите, но и едва ли е необходимо – настоящата сграда сигурно е доста по-впечатляваща, а и можем лесно да я разгледаме.

Докато филмът разказва история за объркана самоличност, то в луксозната резиденция, намираща се близо до Хюстън, място за объркване няма – всичко е проектирано и изпълнено с прецизност във всеки един детайл.

Строежът на сградата  е завършен през 2011 г.

Фасадата на луксозната къща откъм улицата се отличава с компактни форми и стени, облицовани с камък и дърво, докато противоположната фасада към вътрешния двор е с грандиозни прозорци, разкриващи напълно панорамната гледка към плувния басейн на 2 нива с прилежащи три водопада.

Архитектурният разкош тук се състои от две части – основна двуетажна сграда и малка къща за гости. Общото между двете сгради е преди всичко елегатният дизайн.

Каменните облицовки и естественото дърво от фасадите са използвани като логическо продължение и в интериорните решения на всички помещения, включително и спалните.

Огромната дневна зона в основната къща може чак да ни подтисне с размерите ни, но не можем да отречем, че всичко в интериора е издържано и стилно.

Зоната за социална комуникация е проектирана на полунива – в по-ниската част е дневният кът за отдих с камина в централната част, изпълняващ ролята и на музикален салон при необходимост.

В по-високата част е разположена кухнята, отделена с голям бар-плот със стъкло в горната си част.

Друг бар-плот, разположен перпендикулярно, разделя основната трапезария от кът за закуска в кухнята.

Откритият басейн на две нива следва наклона на терена, а в противоположния край на вътрешния двор спрямо основната сграда, е разположена кокетната къща за гости.

Едва ли сред нас ще се намери някой, който да не се е възхищавал на произведенията на Хичкок и шедьоврите на Франк Лойд Райт, но и архитектите на тази къща заслужават адмирации, че са последвали вдъхновението си!

Галерия:
http://www.jilishta.com/interior/architekture

Актуално

Осветителни тела Lucente

Дизайн, променящ всяка атмосфера и настроение

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Графичен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: graphic@irisdesign.bg