Четете още...
  

Знаете ли, че г-ца Барби – куклата, разбира се, си има вече къща?! И не става въпрос за кукленските къщи, за които мечтаят всички малки момиченца по света и много от тях вече притежават. Говорим за съвсем истинска къща, която се намира в Малибу, Калифорния.За 50-тата годишнина на Барби, световн...

Едно ново допълнение към добре познатия център на столицата ни, предстои да отвори врати съвсем скоро. Разкошният виенски салон, предлагащ на своите посетители приказен, изпечен на място виенски хляб, био сандвичи, торти и бутикови шоколадови бонбони, ще заеме своето място на ъгъла на бул. “Фритьоф ...

Розовият коралов цвят /1/ тук е непривично омаловажен от неутралните и студени сиво-синкави тонове, които са контрастните партньори на смятания за женствен основен цвят. Тази съвременна палитра е идеална за помещения със свободна планировка, където различните цветови блокове служат за визуално раз...

По стъпките на самурая...Интересът към японската култура и интериорен дизайн е много силен и нестихващ – заради мистиката и различието, което усещаме, но не разбираме напълно, заради неустоимото привличане на непознатото в търсене на отговори и тълкувания.А вероятно и заради това, че за всички нас я...

Екипът на Ирис Дизайн имаме честта да работим по интериорния дизайн на четвъртата бирария от веригата Ale House - емблематично заведение за жива бира, жива музика и интригуващо меню за ценители с дивеч и куп предизвикателства за вкусовите рецептори.     www.ale...

 
Проект на уникална къща в Корея


Проект на уникална къща в Корея

Кубични обеми обгръщат сферична еко-структура

Повечето от нас са истински почитатели на научно-фантастичните филми, но динамиката на съвременния живот все повече доказва, че смятаното за фантастика вчера, днес или съвсем скоро се превръща в реалност.

Като тази уникална къща, например! Изглежда повече от фантастично като архитектурна задача, но през 2015 г. вече в нея ще кипи истински живот.

Проектът е създаден от корейското архитектурно студио с централа в Сеул  Planing Korea. Сградата с обща площ застроена площ 308 кв.м ще бъде разположена на остров Jeju, а по своята същност къщата представлява хибрид между вулканична топография и странен пашкул, наподобяващ жив организъм.

Идеята на архитектите е център на архитектурната композиция да бъде сферичен елемент, която сякаш е бил генериран от биологични процеси и да напомня за естествено формирана еко-структура.

Заоблените стени и тавани създават обем с уникални гледни точки за изграждане на вътрешното пространство, както и връзка със заобикалящата външна  среда.

Кръглите покривни прозорци на купола осигуряват необходимата естествена светлина в затвореното пространство. В това тяло ще се разположи кът за отдих, огромна библиотека, както и произведения на изкуството.

Формата на помещението предполага перфектна акустика за музикални изпълнения и забавления.

На границите на странния пашкул са проектирани два кубични модула, които ще предлагат прекрасни панорамни гледки към океана и околния пейзаж. Строгите геометрични форми на двете части от общата архитектурна композиция сякаш стоят на стража край сферичния купол.

Тук ще бъдат разположени всички функционални зони – за социална комуникация и частните пространства на обитателите.

На терасата на второто ниво в едното тяло е предвиден открит басейн с пряка връзка към дневния тракт, проектиран на този етаж.

Покривната тераса на две нива, проектирана на същия модул, размива границата между натуралната природа и строгостта на архитектурния силует.

Фантастичната сграда, която още на фаза проект приковава погледа и буди възхищение, през 2015 г. ще стане реалност – дано можем да ви покажем тогава същинската прелест на блестящата архитектурната идея!

Галерия >>>

http://www.jilishta.com/interior/architekture

Актуално

Кабрио-мебели в градината

Kube може всичко! Е, почти…

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Уеб дизайн

GSM: 0878 311 513
email: web@irisdesign.bg