Четете още...
  

Когато обмисляте какви цветове ще използвате в дома си, оранжевото вероятно не е начело на списъка. Що се отнася до боядисването на стените, повечето хора са нерешителни и избират жълтото, ако искат да използват ярък цвят, какъвто е и оранжевият. И с право. Поставен неправилно, оранжевият цвят бър...

123456789101112 За новите измерения на вълшебните сънища — Какво прави една спалня модерна? Този въпрос ...

Бар-столчета и табуретки – приятно и функционално допълнение в интериора на дома На високото столче край плота на домашния барЛятна вечер, широко отворени прозорци, залезът на слънцето все още омагьосва с вълшебните си отблясъци, с чаша студена напитка, небрежно отпуснати на високото столче кра...

Интериор в духа на загадъчния Ориент с JalisМожете спокойно да придадете малко ориенталски вид на дневната сиДълбоките седалки създават усещане за сигурност и осигуряват безкрайноудобство за спокоен релакс. Харесвате мистичния Ориент и неговото изключително очарование, но се страхувате да обзав...

Обърквали ли сте се някога, четейки наръчника за монтаж и ползване на видеоапаратура? А указание за сглобяване на играчка? Съвети за работа с кухненски робот? Това се случва на всекил Дори написани на ясен роден език, те са твърде вербални (многословни). Ние живеем във визуален свят. Избираме неща...

 
Разделяй и владей!


Зониране на интериорното пространство

Преграда

Макар да цитираме великия Цезар, няма да завладяваме нищо повече от нещо, което си е вече наше – жилищното пространство! 

Отворените едно към друго помещения отдавна превзеха съвременните архитектурни решения. Дневната зона отдавна е едно цяло пространство, само тематично разделено на функционални кътове.

Спалните също често остават без врати поради факта, че в маломерните жилища обикновено се съвместяват функциите на дневна и зона за сън. Ето защо, за да се маркира все пак местоположението на всеки кът с конкретна функция, се налага прибягването до някои хитрости. В някои случаи това просто е наложително, а в други – за по-голям интериорен ефект или впечатляваща украса.

 

Технологичните решения ще оставим на специалистите – архитекти и дизайнери, и без да имаме претенцията за изчерпателност по темата, ще посочим и покажем различни идеи, които могат да дойдат точно навреме, ако търсите такива.

Един от вариантите е чрез изграждане на оригинални арки, разделящи например дневната от трапезарията. Арката не е само елегантна конструкция, която заема място на пода, и като метод е подходящ вариант за зониране на всяка област в жилището. Но може да се създадете и комбинация от декоративни стени и арки.

Тази стил въплъщава  способността да виждаш красотата в едно цвете или в една капка роса. Основан е на използването на естествени материали за постигане на съвършена хармония със себе си и света.

 

 

Плъзгащите се врати също вършат отлична работа при зонирането на пространството и са  чудесна алтернатива на една куха преградна стена.

Друг вариант е създаването на отделни зони да се маркира чрез шкафове или етажерки – добро попадение, защото не е свързано с никакви ремонтни дейности.

Интересен декоративен акцент се получава, ако като преграда между помещенията се използват текстилни щори, тип япоска стена.

Сходна е ролята и на параваните, с тази разлика, че са мобилни и с тях може да се постига повече динамика в организацията на помещенията.

Разделете и владейте пространството, при това с бонус – ефектно и функционално интериорно решение!

 

Източник http://www.jilishta.com/zonirane_interior.php

 


Актуално

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Графичен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: graphic@irisdesign.bg