Четете още...
  

И по-рано, през комунистическо време, се изискваше голяма изобретателност, за да се разположат рационално в помещение от 5-6 кв. метра компонентите на стандартно кухненско обзавеждане и битова техника с различни размери. А сега, когато се появиха много възможности за избор на напълно окомплектован...

123456789 Кабрио-мебели в градината — Kube може всичко! Е, почти… Стол, диван, легло, маса...

Силата на цветовете в интериораКратка екскурзия в цветовата палитра            Когато се изгражда интерорната концепция на едно съвсем ново или обратното, вече поостаряло жилище, нуждаещо се от тотално преобразяване, от първостепенна важнос...

Дизайн в ритъма на световната столица на развлечениятаАпартаментът, който ви представяме, се намира в Лас Вегас, Невада – коронованата столица на хазарта. Интериорното оформление е създадено от дизайнера Mark Tracy от студио Chemical Spaces.Работата си по интериорния проект той започва  през фе...

Етно-дизайн в черно и бялоИн-Ян концепция в интериор на украинска вилаВсички обичаме да повтаряме по различни поводи крилатата фраза “Красотата ще спаси света”, но когато става въпрос за жилищни пространства, бихме могли да намерим и друго значение – че реализацията на красотата и хармонията ще ни с...

 
Разделяй и владей!


Зониране на интериорното пространство

Преграда

Макар да цитираме великия Цезар, няма да завладяваме нищо повече от нещо, което си е вече наше – жилищното пространство! 

Отворените едно към друго помещения отдавна превзеха съвременните архитектурни решения. Дневната зона отдавна е едно цяло пространство, само тематично разделено на функционални кътове.

Спалните също често остават без врати поради факта, че в маломерните жилища обикновено се съвместяват функциите на дневна и зона за сън. Ето защо, за да се маркира все пак местоположението на всеки кът с конкретна функция, се налага прибягването до някои хитрости. В някои случаи това просто е наложително, а в други – за по-голям интериорен ефект или впечатляваща украса.

 

Технологичните решения ще оставим на специалистите – архитекти и дизайнери, и без да имаме претенцията за изчерпателност по темата, ще посочим и покажем различни идеи, които могат да дойдат точно навреме, ако търсите такива.

Един от вариантите е чрез изграждане на оригинални арки, разделящи например дневната от трапезарията. Арката не е само елегантна конструкция, която заема място на пода, и като метод е подходящ вариант за зониране на всяка област в жилището. Но може да се създадете и комбинация от декоративни стени и арки.

Тази стил въплъщава  способността да виждаш красотата в едно цвете или в една капка роса. Основан е на използването на естествени материали за постигане на съвършена хармония със себе си и света.

 

 

Плъзгащите се врати също вършат отлична работа при зонирането на пространството и са  чудесна алтернатива на една куха преградна стена.

Друг вариант е създаването на отделни зони да се маркира чрез шкафове или етажерки – добро попадение, защото не е свързано с никакви ремонтни дейности.

Интересен декоративен акцент се получава, ако като преграда между помещенията се използват текстилни щори, тип япоска стена.

Сходна е ролята и на параваните, с тази разлика, че са мобилни и с тях може да се постига повече динамика в организацията на помещенията.

Разделете и владейте пространството, при това с бонус – ефектно и функционално интериорно решение!

 

Източник http://www.jilishta.com/zonirane_interior.php

 


Актуално

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Графичен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: graphic@irisdesign.bg