Четете още...
  

Ниските масички пред меката мебел в дневната си бяха истински хит по времето на социализма. Дали причината бе в строителството, често пропускащо да "снабди" малките апартаменти със специално трапезарно помещение, или в нещо друго - историята мълчи. Но е факт, че в онези години нямаше дом без подобна...

Интериор на вила в “Магическия остров”Тропическа атмосфера за безкрайна ваканция…Весели, изпълнени с жизненост  цветове,  впечатляващи почти колкото околната изключителна природа – да, дори и без да правим конкретни уточнения, едва ли някой ще се усъмни, че става въпрос за интериор на вака...

1234 Пролетен поток… в банята! — Днес все повече обикновеното се определя като по-добро! ...

Първите получавани багрила са пигменти, взети от скалите и почвите. Охрата, сиената, умбрата и червената почва /1/ са натурални цветове, които създават усещане за покой във всяко жилище. Естествените оцветители са широко разпространени, така че подберете екологично чисти бои за стените. Ест...

123456789 Легълца за едни добри приятели — Мяу, бау, време е за лека нощ! Когато обзавеждаме жилищата си...

 
Съвременна градска къща в Бразилия

Съвременна градска къща в Бразилия

Пъстро многообразие  от интересни форми, включително повлияни и от образци на <br />
европейската архитектура
Пъстро многообразие от интересни форми, включително повлияни и от образци на 
европейската архитектура

Архитектурно студио -Affonso Risi Architect - ЗП -281 кв.м

Тази невероятно очарователна градска къща се намира в Сао Пауло - Бразилия. Градът, намиращ се на 400 км от Рио де Жанейро, е с население от около 18 милиона и често е определян като най-богатия град в Бразилия. В него са разположени основните финансови институции на Бразилия и Южна Америка, включително и Фондовата борса. Поради тези причини градът е считан за  най-динамичния финансов и търговски център в страната.

Пъстро многообразие  от интересни форми, включително повлияни и от образци на европейската архитектура,  определят съвременния архитектурен облик на Сан Пауло.

Точно  такова съвременно архитектурно решение е градската къща, която ви представяме. При нейното проектиране стремежът на архитектите е бил да интегрират сградата сред характерните природни дадености на района като използват максимално  денивелацията на терена. Като краен резултат сградата визуално сякаш  е “кацнала” на върха на хълма.

 Изглед към градината

 

Геометричните параметри на къщата са ширина 9м и дължина 50м.

Приземният етаж е на 1м над уличното ниво. От тук е основния подход към къщата, гараж и малко студио.На същото ниво е развито едно интересно хрумване - малък басейн, в който плуват истински риби, а над него започва бетонова стълба, която отвежда до горното ниво.

Елегантен, съвременен, изчистен интериор
Елегантен, съвременен, изчистен интериор

 

На същинския жилищен етаж архитектът разпределя пространството в различни помещения с всички възможни удобства, за които човек може да се сети – кухня, дневна с трапезария, 3 спални с бани, кабинет, както и достъп до верандата пред къщата.

Кухня 

Работния кабинет, както и едната спалня, имат директен излаз към градината. Над спалните помещения, на частично плоския покрив, където е проектирана обширна тераса,  е организиран кът за отдих, където собствениците съвсем необезпокоявани от околните да се наслаждават на слънчевите лъчи в естествен солариум.

Кабинет Кабинет

Ефектният малък вътрешен басейн е проектиран не само с декоративна цел, а и за да се балансира силното преобладаване на надлъжната над напречната част на къщата.

Ефектният малък вътрешен басейн
Ефектният малък вътрешен басейн

Чрез този подход се постига и визуалното разделяне на сградата на два обема – студиото на приземния етаж и останалите помещения на горния.

Стълбата е част от този замисъл - освен красив и ефектен акцент в помещението, тя също символично разделя сградата на две жилищни тела. В интериорната концепция преобладава бялото като фон на цветовото решение, но хармонично констрастиращо с ярко  червено и жълто в различни елементи и детайли от обзавеждането. Това цветово предпочитание не само визуално  увеличава пространството, но и допринася за оптическата интеграция на жилищния интериор към  околния пейзаж.

Като цяло къщата изглежда по-внушителна от действителните си размери – резултат от умелата преценка и работа на архитектите, открили най-добрият вариант за съчетаване на впечатляващо архитектурно решение и максимален комфорт на обитаване.

 

източник :  www.jilishta.com


Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Интериорен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: interior@irisdesign.bg