Четете още...
  

Как да обзаведем банята, 23 съвета как да решите тази главоблъсканица. Какво е добре да направим за банята. Добре е да разполагаме санитарните уреди, оставяйки 70см. свободни пред мивката и ваната, по 15 см. - отстрани на мивката, 60 см. между тоалетната и бидето. Поставете конзолни ...

Едно ново допълнение към добре познатия център на столицата ни, предстои да отвори врати съвсем скоро. Разкошният виенски салон, предлагащ на своите посетители приказен, изпечен на място виенски хляб, био сандвичи, торти и бутикови шоколадови бонбони, ще заеме своето място на ъгъла на бул. “Фритьоф ...

Съюз с планината в сърцето на градаДа имаш гледка към красива планина, когато живееш в сърцето на града, е невероятно богатство, а точно това е най-отличителната характеристика на апартамента, чийто интериор представяме. Жилището е разположено в сграда с уникална архитектурна визия, намираща се...

Класическото червено /1/ заедно със зеленото и ловджийското кафяво някога са били прерогатив на английския кралски двор. Но днес и вие можете да се насладите на тези класически тонове, които заедно с дългата традиция на ръчна изработка на мебелите и живота в провинциалното имение са преминали пров...

В сърцето на тропическия райКъща в колониален стил в БалиМного често, когато се опитваме да си представим как изглежда раят, в съзнанието ни изникват прекрасни пейзажи от далечните за нас тропически острови – заради чудесния климат и спиращите дъха гледки.Е, неслучайно и остров Бали влиза в рамките ...

 
Тенденции във вътрешния дизайн
Тенденции във вътрешния дизайн


Усещане за комфорт
Основен принцип във вътрешния дизайн е комфорта. Вашите мебели трябва да Ви създават усещане за уют, който може да бъде постигнат със земни цветове и изчистени линии. Вместо крещящи и сложни детайли, все повече хора решават да използват т.нар. „близо до природата” стил на обзавеждане.

Лично пространство
Все по-голям брой хора работят по цял ден подложени на стрес, ежедневно „бързане и суматоха”. Затова домът трябва да бъде уютно място, което създава комфорт, усещане за топлина, и може да Ви осигури отмора и възстановяване с енергия. Всичко това рефлектира във вътрешния дизайн: тенденцията е – домът да бъде „персонализиран” и мебелите да излъчват топлина.

Старото, това не означава излишно
В желанието си да придадем на своя дом свежест и нов изглед, не е задължително да се купуват на всяка цена нови мебели. Старите мебели могат да бъдат преобразувани, с променена тапицерия, могат да бъдат преместени на друго място, или можем да променим функцията им, за да освежим цялостно визията на дома. Можете да дадете нов живот на вашите мебели – използвайте въображението си.

Изчистени линии и по-малко завеси
Модерните мебели с изчистени, семпли линии стават все по-популярни.
Класическите тежки завеси са изместени от нови по-леки варианти от разнообразни материи, които осигуряват повече светлина във Вашия дом. С използване на декоративни елементи и детайли към завесите, също можем да придадем нова визия и динамика на нашия дом.

3D стени
Стените не са боядисани в класическия вариант (фототапетите са история), но са покрити с разнообразни декоративни елементи.
Ето и някои от по-често използваните:

Стъклени корали
Винил
Ръчно боядисване
Пластмасови детайли
Керамични или друг вид облицовъчни плочки…
Разбира се, не е необходимо целите стени да бъдат облицовани, а само някои или няколко части от тях.

Цветовете на комфорта
Естествените тонове стават все по-важни – искаме да принесем в дома си полъх от природата и по този начим да свържем домовете си с нея. Големи прозорци, топли тонове на стените, детайли в зелен цвят…
Топ цветовете имащи топли нюанси, в натурални разцветки, придават по-голяма изтънченост:

тонове в шоколадово кафяво
златно
препечено и ръждиво оранжево
маслено зелено
опушено евкалиптови зелено-сини тонове
загадъчни, тъмни синьо-сиви цветове

Съчетаване на цветовете
Можете да боядисате различните стени в различни цветове или нюанси на един цвят. Има най-разнообразни и интересни комбинации:

1. Неутрално (или бяло) със сиво или метален цвят
2. Зелените нюанси (от сивкаво до жълтозелено) с тъмен махагон и Китайско оранжево-червено
3. Естествените земни цветове с по-силни и ярки цветове, за подчертаване на детайлите, например: шоколадово с ледено синьо, ако искаме по-модерна линия, и силно златно със зелено за традиционен изглед.

Технологии и удобство
Увеличава се броят на хората, които си имат свой собствен Интернет кът у дома, който не рядко се превръща в офис, а не винаги има достатъчно място за него. Ето защо е много важно да включим това местенце в цялостния облик на дома, без да разрушаваме естетичния облик на стаята, а компютъра да не изглежда като „чужденец”.

Стил и индивидуалност
Добрият дизайнер няма да наложи собственото си виждане, а ще се опита да задоволи вашите представи, желания и ще Ви изслуша внимателно. Единствено чрез умелото съчетаване на вашата индивидуалност, желания и бюджет Вашият дом ще се превърне в прекрасното място за почивка, което заслужавате.

Това може да реализира за Вас фирма Ирис Дизайн ООД - http://www.interiordizain.com. Екип от дизайнери ще направят за Вас проекти по индивидуално задание на цялостни интериорни оформления на:
- заведения
- ресторанти
- барове
- къщи
- апартаменти
- офис помещения
- експозиционни щандове за изложения

Авторски надзор по време на реализацията на проекта.


Актуално

Интериорни приказки от есенната фея

В цветовете на многоликата есен

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Интериорен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: interior@irisdesign.bg