Четете още...
  

Съчетаването на растителни цветове създава усещане за пролетна градина, подходящо за женската спалня или за банята. Нюансите на лавандулата и теменужката оживяват цвета на розовата орхидея /1/. Ароматните свещи и тъканите с растителни мотиви ще създадат в жилището ви атмосфера на зимна град...

Къща “Река” край Големия океански път в АвстралияАвстралия е континентът, който винаги присъства в туристическите каталози като скъпа дестинация - заради голямата си отдалеченост от Европа, но може би и точно затова поражда желанието да бъде видян и разгледан, сравнен с филмите и книгите, разказващи...

Съюз с планината в сърцето на градаДа имаш гледка към красива планина, когато живееш в сърцето на града, е невероятно богатство, а точно това е най-отличителната характеристика на апартамента, чийто интериор представяме. Жилището е разположено в сграда с уникална архитектурна визия, намираща се...

Интериорните стълбиСтълбата - нещо повече от няколко стъпалаПрисъствието на стълбите в интериора е цяла философия Здравейте! Къде сте в момента? Вероятно в къщи, а може би в офиса, или на някое още по-приятно място? А как стигнахте дотук? По най-удобния за вас начин, но неизбежно е, както и да ...

Интериор на апартамент в центъра на Париж Чисти геометрични линии и преодладаващото бяло в цветовата концепцияИнтериорът на този апартамент, намиращ се в центъра на френската столица, е създаден от архитектурно бюро Pascal Grasso. Основната идея на дизайнерите е да създадат модерен съ...

 
Идеи за онези вечерни часове...


TV- кътове в интериора на дневната

Всяко семейство си има свои добри приятели, но всички семейства имат и един общ такъв и то без да ревнуват, че отделя от вниманието си и за останалите! Естествено, че това е телевизорът, без който колкото и да искаме, почти не можем.

Телевизорът може да бъде и “рамкиран” като картина

Може да се говори, а и спори много по въпроса до каква степен телевизорътг е в центъра на семейните събирания вечер или през уикенда. Но фактите неоспоримо доказват, че говорещата шарена кутия е почти толкова задължителен елемент в интериора на съвременното жилище, колкото са диванът, гардеробът или кухнята.

И ако в миналото ролята на обединяващ център на социалната комуникация в дома е изпълнявана от камината, то днес е отредена на телевизора!

Телевизорът - обединяващ център на социалната комуникация в дома

Всеки прекарва различно време пред него – колкото му е интересно и приятно, разбира се! Проследяването на вечерните новини е почти задължителен ритуал, но понякога този приятел създава само “фон”, на който да не се чувстваме самотни, ако няма никой друг у дома.

Или само “прожектира” дискове с любимите ни филми... няма значение кога, колко и как се възползваме от присъствието му, но явно, не можем да се лишим от компанията му!

 

Дали е необходимо да се отделя специално внимание на декорацията на къта, където ще бъде поставен?!

Вероятно не, защото съвременните композиции от мебели задължително включват и медиен кът или шкаф. Но от друга страна, около телевизора могат да се развият и реализират декоративни решения, които е невъзможно да се изпълнят по същия начин в други кътове на дневната зона.

Стената, предвидена за поставянето на TV, обикновено е срещу седящия кът за отдих в дневната – декорирана по някакъв избран начин, тя веднага придобива съвсем различен изглед.

А вариантите са наистина много! Например, с помощта на гипсокартон могат да бъдат оформени оригинални ниши или полици. Частичното или цялостно облицоване с изкуствен декоративен камъке също доста интересно решение.

Декоративен облицовъчен камък в интериора

Телевизорът може да бъде и “рамкиран” като картина

Телевизорът може да бъде и “рамкиран” като картина с помощта на декоративни профили или направо гипсови корнизи. Около него могат също да се поставят и рафтове с нестандартни геометрични форми, каквито вече се предлагат на пазара или да бъдат специално проектирани за целта.

С други думи, мястото на телевизора в дневната може да не бъде само обикновено позициониране на нещо някъде си, а да провокира създаването на много ефектен кът в дома с помощта на малко повечко вдъхновение.

Може би точно някоя от нашите идеи ще ви допадне дотолкова, че да инициира реализацията на един нов медиен кът при следващия ремонт на жилището!

 

 Източник http://www.jilishta.com/Interior_tv.php

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Графичен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: graphic@irisdesign.bg