Четете още...
  

Цвета на натуралната теракота /1/ и различните нюанси на земна пръст образуват чудесна палитра за кухни. Тези топли тонове създават задушевна семейна атмосфера. Използвайте естествения цвят на камък за пода и нафурнированите стари чамови мебели. Откритото огнище ще бъде идеален център на кухненското...

Малка странна къща в БразилияЕдна история с продължение във времето… Тази  симпатична къща е в състояние да печели постоянно нови фенове – достатъчно е  само да я погледнеш, за да си мигновено пленен от чара й. И едва ли някой би повярвал, че това архитектурно и интериорно бижу всъщно...

Голяма част от времето вкъщи семействата прекарват или пред телевизора или в кухнята около трапезарната маса. И това е напълно обяснимо – не случайно кулинарният кът е определян като сърцето на дома. За съжаление обаче, стандартното апартаментно разпредление не предвижда голяма площ за кухнята, коет...

Бои и декоративни мазилки Някои  малки тайни за състава и за нанасянето им Мариана Тодорова Как да изберем боя? Добрите продукти се нанасят бързо, не избледняват с времето, цапат се трудно и се почистват лесно, нямат вредни емисии. Боите за различните помещения са с е...

25.02.2008 Мода за дома - 2008 Ето някои тенденции за дома през 2008 - ма. Материали Кожа - Последните години в интериорния дизайн властваше минимализмът, но през 2008 се завръща луксът. Кожата отново е любимка на дизайнерите. Основният момент е успешната и комбинация с вълн...

 
Параванът – екзотичен интериорен детайл


Параванът – екзотичен интериорен детайл

 

Далеч в древността като част от традиционното обзавеждане в Китай се появява параванът. Първоначалната функция на този аксесоар е да огражда и отделя някое свято място в храма или дома.

Столетия по-късно параванът излиза на мода в Европа. Практическото му приложение търпи развитие и фокусът се измества към художествената му и декоративна стойност.

Вече като произведение на изкуството, параванът украсява жилищното пространство, отразявайки развитието на различни художествени стилове. Често върху платната  са рисувани истински картини с модерни за времето си сюжети – пейзажи, митични сцени, светски събития и др.

Макар през по-голямата част на миналия 20-ти век параванът да е позабравен като декоративен елемент, то сега, когато отворените пространства в жилището са особено актуални, той отново навлиза като елемент в интериорното решение на дома.

 

В някои случаи на преден план излиза чисто практическото му приложение – да отделя различни зони и кътове, а в други – естетическата и декоративна стойност.

Това движение и изместване на използването на паравана като художествен или практичен елемент е истинско предизвикателство към фантазията на дизайнерите.

Метал, стъкло, пластмаса, текстил и хартия са основната база, на която въображението им създава невероятно атрактивни произведения.

Параваните украсяват със загадъчният си чар жилището и дори поемат ролята на водещ акцент, който  убедително побеждава всяка монотонност и скука в интериора чрез екзотичния си характер.

 

 

Източник  http://www.jilishta.com/paravani.php

Актуално

Къща със спираща дъха панорама

Вила А край гр. Линц, Австрия

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Графичен дизайн

GSM: 0878 311 513
email: graphic@irisdesign.bg