Четете още...
  

1234567891011 И какво като вали?! — Една колекция, вдъхновена от бъдещето Лято, жарко слънце, красива градина и… о, внезапно се излива про...

Предстои ви обзавеждане на нов апартамент или тотално преобразяване на стария? Доверете се на професионалистите от IRIS DESIGN. Ние сме екип от талантливи дизайнери, проектанти и 3D визуализатори, който ще удовлетвори всички ваши изисквания и ще превърне вашия нов апартамент в уютен дом! Виж...

Под небето на СтокхолмИнтериор на мансарден апартаментМного светлина и свежест е първото, което човек забелязва, когато се разходи виртуално из този апартамент, намиращ се на последен етаж в жилищна кооперация в Стокхолм.От пръв поглед се усеща въздействите на стръмните склонове на скосените стени, ...

Еко-елементи в жилищния интериор Да имаш за приятел природата! Темата за връзката с околната среда в интериора на дома е не само актуална – тя се превръща в сериозна модна тенденция. Стотици влиятелни експерти непрекъснато обясняват, че използван...

Дизайн в ритъма на световната столица на развлечениятаАпартаментът, който ви представяме, се намира в Лас Вегас, Невада – коронованата столица на хазарта. Интериорното оформление е създадено от дизайнера Mark Tracy от студио Chemical Spaces.Работата си по интериорния проект той започва  през фе...

 
КЪЩА С ПОГЛЕД КЪМ МОРЕТО

КЪЩА С ПОГЛЕД КЪМ МОРЕТО

Тази изключително красива къща е разположена на брега на Тихия океан, близо до градчето Hugo de San Carlos, Панама. Автор на проекта е архитектът Густаво Аранго, който, съобразявайки се със специфичната издължена форма на терена, следва неговите линии и разполага сградата в правоъгълна форма с тясната й страна към океана. Колоритен вид на къщата и придава богатото озеленяване от градински цветя и различни видове палми.

Красивата бяла сграда стои поразително ефектно на фона на  Тихия океан, чиято необятност й придава почти приказен ореол. Къщата по своята форма и разположение изключително напомня за творбата на постмодерниста Ричард Майер – „Къща за отдих със средиземноморски въздух.”

 


        Целта на собствениците е била да построят своята къща по всички съвременни правила и изисквания, максимално удобна и функционална, но и да запазят красивия изглед към океана и естествената растителност. Арх. Густаво Аранго проектира сградата, спазвайки особеностите на тесния и дълъг терен – 25 м ширина и 300 м дължина с изразен наклон. Въпреки перпендикулярната позиция на парцела спрямо хоризонта, той успява да максимизира пейзажа и да придаде на  всички пространства и помещения различни перспективи към морето.
         Къщата е разгърната на три основни нива, които пък се разчупват на други второстепенни, придавайки на сградата постоянна раздвиженост, успоредно на градината. От най-високото ниво, където е разположен паркингът с излаз на улицата, започва спускане по пътечка от каменни плочи сред цветна градина и палми.
Център или „сърцето” на проекта е басейнът, който създава усещане за затворена между няколко стени частица от самия океан. От къта за отдих край басейна се открива  панорамен изглед към синевата на морето, плажа и разбира се, къщата.  Лъкатушеща алея с мраморни стълби отвежда непосредствено на плажа в подножието на сградата..

 

Благодарение на сутрешните слънчеви лъчи, сградата има почти скулптурно въздействие върху околното пространство. Границата между екстериора и интериора се стопява през огромните прозорци,  които предлагат изглед към морето и градината от всички ъгли на къщата.

Застроената площ е от 446 кв. м и се разделя на две зони – с изглед към морската панорама са разположени студиото, хола и главната спалня на втория етаж. На задната страна и полу-етажи се намират трапезарията и кухнята. Стълби от метална конструкция водят към спалните помещения и баните.

Безсловесен емоционален диалог между бяло и синьо с ярки акценти е цветовото решение на сградната и дворна композиция. Елегантните стрехи, плажни чадъри, перголи и декоративни греди, както и белите огради и каменни плочи по пода са представени в една завършена елегатна декорация, която следва минималистичната и модерна концепция в архитектурата. 
След залеза на слънцето къщата придобива друг облик – бялата й фасада се откроява на фона на потъмнелия океан като знак, показващ пътя към брега на закъснелите в нощта моряци. А на сутринта отново грейва като истинско бижу на фона на прелестния пейзаж, който се повтаря надлъж и нашир по  прекрасния тропически рай, какъвто е Панама.

 http://www.jilishta.com/architekture_ka6ta14.php

Актуално

Фирмени канцеларски материали

Фирмени канцелаларски материали

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Уеб дизайн

GSM: 0878 311 513
email: web@irisdesign.bg