Четете още...
  

1234 Забавно, но малко невъзпитано кресло! — Странно, ще попитате вероятно, как би могло да изглежда едно кресло невъзпитано?! По принцип...

Интериорен дизайн на апартамент в КалининградУсещане за живот на брегаИнтериорният дизайн на това модерно жилище е повлиян от близостта на Балтийско море. Апартаментът се намира в Калининград, Русия, така че това море е много близо до града. Именно тази близост е водещия елемент, използван от д...

123456 Отличен за добро настроение! — Мистериозни спирали за вън и вътре Меки заоблени фор...

Параванът – екзотичен интериорен детайл Далеч в древността като част от традиционното обзавеждане в Китай се появява параванът. Първоначалната функция на този аксесоар е да огражда и отделя някое свято място в храма или дома.Столетия по-късно параванът излиза на мода в Европа. Практическото му ...

 Интеграция на естествената природа в архитектуратаКъща като архитектурен спектакъл в АвстралияТази великолепна във всяко отношение къща се намира в гр. Сидни, Австралия и е дело на архитектурно студиоBruce Stafford Architects. K3 House, както е същинското й наименование, е възхитителен пример ...

 
Стъклото прави чудеса


Стъклото е един от най-разнообразните, красиви, емоционално вълнуващи и атрактивни архитектурни материали с над 4000-годишна богата история.

Днес, с развитието на технологиите, стъклото разкрива своя истински потенциал. То създава впечатление за лекота, свобода, лукс и богатство на пространството, поради което се използва все повече при изграждане на интериора както на жилища, така и на обществени сгради.

Въпреки наложените представи за студенината и твърдостта, които обикновено се асоциират със стъклените повърхности, то е силно естетическо средство за постигане на пластични и ефирни решения на интериорния дизайн.

Стъклото в интериора

Стъклото в интериора

Стъклото в интериора

Трудно би могло да се устои на чара и красотата на стъклото в различните му разновидности.
Неговата природна красота, съчетана с причудливите форми, плод на нестандартното въображение на съвременните дизайнери или заимствани от природата, създават усещането за нещо неповторимо, елегантно и просторно.

Все по-мащабното използване на стъклото е тенденция в световния архитектурен и мебелен дизайн.

Стъклото в интериора Стъклото в интериора

Стъклото подчертава  пластиката и изразителността на композициите

Функционалните и декоративни свойства на стъклото подчертават пластиката и изразителността на композициите, в които участва и им дава съвременно звучене.

Нюансите, отблясъците, прозрачността, неспирната игра на светлината, пречупена през стъклото, мощта на предизвиканите естетически емоции - всичко това създава неповторима атмосфера, идеален и елегантен начин да се обогати, характеризира и индивидуализира интериора.

Стъклото със своето ненатрапчиво присъствие, екстравагантна понякога елегантност и безспорен финес създава едно ново усещане за красота и уникалност на пространството.

 

Източник:  http://www.jilishta.com/Staklo.html

Актуално

Интериор на мезонет в Сан Франциско

Интериор като сбъднат сън

Референции

от наши клиенти
Разгледайте референциите от нашите клиенти.

За контакт

с нашите специалисти
Уеб дизайн

GSM: 0878 311 513
email: web@irisdesign.bg